Hollik István: Magyarországon van perspektíva egy családalapítás előtt álló fiatalnak

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések órájában rámutatott: amikor a DK kormányzott, nem tettek semmit azért, hogy a gyermekeknek jobb legyen, reménytelenséget és kilátástalanságot kínáltak a családalapítás előtt állóknak. Hozzátette: a baloldali kormányzás idején a 25 éven aluliaknak személyi jövedelemadó-mentesség, családi adókedvezmény, és otthonteremtési támogatás sem volt.

kdnp.hu - MTI

A kisebbik kormánypárt vezérszónoka sorolta a gyermekek jólétét is szolgáló kormányzati intézkedéseket, kezdve azzal, hogy bővítették a bölcsődei és az óvodai férőhelyeket, illetve tízből nyolc gyermek ma ingyenes a gyermekétkeztetés, és a tankönyv is.

Ezekért a baloldal idején súlyos tízezreket kellett fizetni”

– tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a felsőoktatásban a baloldal tandíjat akart bevezetni, azokra, akik pedig elhelyezkednek a munkaerőpiacon, 25 éves kor alatt nulla, afölött pedig az egyik legalacsonyabb, 15 százalékos személyi jövedelemadó-kulcs vonatkozik, továbbá a családalapítást is számos kedvezmény segíti.

Magyarország ma egy olyan ország, ahol van perspektíva egy családalapítás előtt álló fiatalnak, egy biztonságos ország, amely törekszik arra, hogy kimaradjon a háborús konfliktusokból, mert a gyermekek is ez az érdeke”

– emelte ki Hollik István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!