Nacsa Lőrinc: Helyes, ha tagállami hatáskörben marad a harmadik országok nevében végzett érdekképviseletek átláthatóságának kérdése

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a parlamentben a harmadik országok nevében végzett érdekképviseletek átláthatóságát érintő uniós irányelv-tervezet tárgyalásakor szóvá tette, hogy egy garázdaságért elítélt képviselő beszélt az átláthatóságról.

kdnp.hu - MTI

A DK-s képviselő szerint van jó és rossz külföldi befolyás, az Amerikából érkező dollárok és a Brüsszelből érkező eurók jó külföldi befolyást jelentenek”

– közölte Nacsa Lőrinc, emlékeztetve arra, hogy Barkóczi Balázs kampányában is felhasználtak pénzt a négymilliárd forintnyi dolláros támogatásból.

Az orosz titkosszolgálati befolyással kapcsolatban elmondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején az ő tudtával engedték be az orosz titkosszolgálatot a magyar titkosszolgálathoz.

Kifogásolta azt is, hogy az EB és az Európai Parlament az irányelv-tervezet ismertetésekor megint csak nem azokkal, Dobrev Klára (DK) párttársaival foglalkozott, akik „bőröndben kapták a millióeurókat”.

Nacsa Lőrinc kitért arra, hogy a demokráciavédelmi csomag részét képező tervezet sérti a szubszidiaritás elvét; jelenleg 15 uniós tagállamban van hatályban érdekképviseletet szabályozó jogszabály, így a kérdés tagállami hatáskör. Hiányolta, hogy a bizottság nem indokolta megfelelően a tervezetet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!