Hölvényi György: Olyan koherens értékrendje senkinek sincs Európában, mint a KDNP-nek

A KDNP-nek van mit képviselnie, és ilyen koherens értékrendje senkinek sincs Európában, mint a KDNP-nek – mondta Hölvényi György, a párt európai parlamenti képviselője a KDNP Önkormányzati Tanácsának konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Hölvényi György A KDNP helye az európai politikában, német testvérvárosi kapcsolatok című előadásában kiemelte: minden kereszténydemokrata logika része Európa. A kereszténydemokrata politikusoknak hosszútávon kell gondolkodniuk – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az európai parlamenti választáson a KDNP nem fogja feladni, és nem fogja odaadni Európát. Európa a miénk – húzta alá.

Hölvényi György előadása a KDNP Önkormányzati Tanácsa konferenciáján

Az előadása témáját jelentő német–magyar testvérvárosi kapcsolatokról elmondta, hogy felmérésük szerint már 11 vármegyében vannak különböző formájú együttműködések, amelyek évtizedek óta élőek, de vannak olyanok is, amelyek között egyéb okok miatt megakadt a kapcsolat. Hölvényi György előadásában bíztatást adott arra, hogy a testvérvárosi kapcsolatokat újjáépítsék, s azoknak szakmai tartalmat adjanak.

Hölvényi György előadása a KDNP Önkormányzati Tanácsa konferenciáján

A kereszténydemokrata politikus tágabb kitekintést téve megemlítette, mennyire felemelő érzés azt látni és tapasztalni, hogy még egy szíriai kórház bejáratánál és egy közösségi ház falán is ott van a Hungary Helps – Magyarország segít tábla. Hozzáfűzte, hogy mindenkinek megvan a maga helyén a saját feladata, de valamennyi KDNP-s helyi, országos és nemzetközi kezdeményezés és eredmény összekapcsolódik egy 21. századi, kereszténydemokrata logikában.

KDNP Önkormányzati Tanácsa konferenciája

A KDNP Önkormányzati Tanácsa konferenciájáról szóló további cikkeink ide és ide kattintva, valamint itt érhetők el.