Tovább erősítené a polgárőrséggel való együttműködést az egyes településeken a KDNP

Budapesten tartotta ülését a KDNP Önkormányzati Tanácsa. A konferencia után Seszták Oszkár az Önkormányzati Tanács elnöke, dr. Simicskó István frakcióvezető és dr. Latorcai Csaba a párt ügyvezető főtitkára tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Latorcai Csaba a KDNP önkormányzati tanácsának csütörtöki ülése után elmondta: a konferencia napirendjét a biztonság és béke kérdésköre uralta. Rámutatott: Magyarország az elmúlt években, köszönhetően a kormány intézkedéseinek és a rendőrség munkájának, Európa egyik legbiztonságosabb országává vált. Ezt az elmúlt időszakban számos tanulmány, kutatás is bizonyította - tette hozzá, megjegyezve: a kereszténydemokrata önkormányzati képviselők, polgármesterek és alpolgármesterek ezért külön köszönetüket is kifejezték a közelgő rendőrség napja alkalmából. Mint mondta, a munkájuk nélkül ez a példátlan pozitív közbiztonsági helyzet nem valósulhatott volna meg.

Latorcai Csaba kiemelte: abban, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országává válhasson és az is maradjon, külön szerepe van a polgárőrségnek. Arra a döntésre jutottak a kereszténydemokrata önkormányzati tisztségviselők, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést a polgárőrséggel. Minden olyan település, amelyet kereszténydemokrata politikus vezet, még erősebb kapcsolatot alakít ki a polgárőrség különböző szerveivel, és arra is kötelezettséget vállaltak, hogy saját településük közbiztonságát megerősítve, ahol még polgárőrség nem található, ott intézkedéseket tesznek a létrehozásukra. Úgy gondolják - folytatta -, hogy Nyugat-Európában, amikor az antifa-mozgalom miatt kézzelfogható az erőszak, és a magyarországi baloldal mindent elkövet annak érdekében, hogy ezt a baloldali politikai erőszakot importálja, akkor

a keresztény-konzervatív politikusoknak mindent meg kell tenni, hogy a közös erővel megteremtett békét és biztonságot megőrizzék.

Ehhez társadalmi összefogás szükséges, amelyben kiemelt partnerek a polgárőrök. Azt is kérte, a rendőrök a jövőben is olyan határozottsággal lépjenek fel az antifa erőszak minden megjelenési formájával szemben, mint azt tették eddig.Beszámolt arról is, hogy a kereszténydemokrata önkormányzati tisztségviselők üdvözölték a szolidaritási adót, amelyen keresztül a hátrányos helyzetű települések támogathatók.

Latorcai Csaba azt mondta, döbbenettel hallották a főpolgármester előző napi nyilatkozatát a szolidaritási adóval kapcsolatban, és továbbra is kiállnak amellett, hogy a szolidaritás kereszténydemokrata elve mentén a tehetősebb önkormányzatok segítsék anyagilag is azokat az önkormányzatokat, amelyek rajtuk kívül álló okokból nehezebb helyzetben vannak. Fontos, hogy mindenki a rá vonatkozó törvényi szabályokat tartsa be, így a fővárosi is fizesse be, amit előírtak a számára.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: a frakció támogatja a polgárőrség megerősítését célzó elképzeléseket. Bíznak benne, ahol még nincs polgárőrség, ott hamarosan önkéntes alapon létrejöhet. Hozzátette:

szükség van a helyi közösségek további erősítésére és arra, hogy a kereszténydemokrata értékrend és világlátás erős képviselettel rendelkezzen az önkormányzati rendszerben is

és bízik benne, hogy a következő önkormányzati és a vele egy időben rendezendő EP-választáson tovább tudnak erősödni, és fel tudják mutatni, hogy a sok nyugati országban megjelenő hanyatló értékrenddel szemben szükség van erre az értékrendre is. Ez adja a boldogulásunk és a jövőnk zálogát, ez az értékrend már számtalan esetben bizonyított - összegzett a kereszténydemokrata politikus.

Simicskó István kitért arra is, hogy szemben azzal, amit a baloldal állít, szó sincs az önkormányzatok kivéreztetéséről. A kormány korábban átvállalta jelentős, közel 1400 milliárd forintnyi adósságállományukat és most a háborús és szankciós infláció mellett is igyekszik segítséget nyújtani. Ennek részeként május 1-től az áram díja 59 százalékkal, a földgázé 52 százalékkal csökken az önkormányzati és egyházi intézményekben - erősítette meg.

Seszták Oszkár, a KDNP önkormányzati tanácsának elnöke új kihívásként említette, hogy az önkormányzati és az EP-választásokat egyidőben rendezik meg. Nagyon fontos, hogy mozgósítani tudják az embereket - mondta, és kitért arra is, hogy bíznak benne, ez a helyzet olyan választói csoportokat is megszólít, akik az egyik vagy másik szavazásra egyébként nem mentek volna el. Fokozott érdeklődésre és részvételre számítanak és erre készülnek - mondta.

Seszták Oszkár a KDNP Önkormányzati Tanácsa konferenciáján

Ismertetése szerint a párt önkormányzati tanácsa 3-4 éve intenzíven működik, szövetségben az önkormányzati vezetőikkel és polgármestereikkel. A csütörtöki tanácskozáson felszólalt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint többek között Latorcai Csaba ügyvezető főtitkár és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!