Az Országházat is megtekintette Irinej pátriárka, a Szerb Ortodox Egyház vezetője

Amint arról a kdnp.hu korábbi cikkeiben beszámolt, május 24-27. között Magyarországra látogatott Irinej pátriárka, a Szerb Ortodox Egyház feje, Belgrád és Karlovci metropolitája, Ipek érseke. Május 26-án a parlamentbe is ellátogatott, ahol Őszentségét és kíséretét Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára fogadta.

Képriport: KDNP / Váli Miklós

Őszentsége május 25-én megáldotta a magyar és a szerb kormány támogatásával megújult Szerb Egyházi Múzeumot Szentendrén.

Másnap délelőtt szent liturgiát vezetett a magyar kormány támogatásával külsőleg megújult szentendrei székesegyházban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke részvételével.

Irinej pátriárka és Soltész Miklós

Május 26-án délután az Országházat kereste fel Őszentsége, ahol Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára fogadta a pátriárkát és kíséretét.

Irinej pátriárka és Soltész Miklós

A parlamenti látogatáson részt vett  Lukiján, a Budai Szerb Ortodox Egyházmegye püspöke, Ivan Todorov, a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete és Alexov Lyubomir, a magyar Országgyűlés szerb nemzetiségi szószólója.

Irinej pátriárka és Soltész Miklós

A pátriárka látogatására a Szerb Ortodox Egyház függetlensége elnyerése 800. évfordulója ünnepségsorozatának részeként került sor.

Irinej pátriárka és Soltész Miklós

Irinej pátriárka köszönetet mondott a magyarországi szerb ortodox közösségnek nyújtott sokrétű magyar kormányzati támogatásért.

Irinej pátriárka és Soltész Miklós

 

Irinej pátriárka és Soltész MiklósIrinej pátriárka és Soltész Miklós

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!