A Jobbik az agresszió pártja

A címben jelzett témáról szóló felszólalásában számos példát hozott Hollik István (KDNP) az állítás igazságtartalmának bizonyítására.

 

kdnp.hu - Bartha-Szabó József

HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Képviselőtársaim! „Én kijövök ebből az erőtérből és meg fogom vívni a küzdelmeimet ezzel kapcsolatban házon belül és még házon kívül is; és meg is vívom” - ezeket a mondatokat a szembenállásról, az ország megosztottságáról és a gyűlöletről mondta nem is olyan régen a Jobbik elnöke. Ezek szép gondolatok, de az elmúlt héten kiderült, hogy Vona Gábor szájából ez is csak egy hatalmas kamu volt, a Jobbik úgynevezett munkahete ugyanis semmi másról nem szólt, mint fenyegetésről, gyűlölködésről és erőszakról.

- Hétfőn a Jobbik egyik képviselője itt a parlamentben hőzöngött, ordibált, majd erőszakkal fenyegetett meg egy államtitkárt. A fenyegető mondatokat azért nem akarom szó szerint idézni, mert az nemcsak fékevesztett agressziót tartalmazott, hanem alpári stílusban is hangzott el. Szilágyi Györgytől a parlamentben eddig példátlan esetet követően egy cinikus bocsánatkérésre futotta a nyilvánosság felé, épp csak attól nem kért bocsánatot, akit valójában megfenyegetett.

- Kedden kiderült, hogy Szilágyi képviselőnek több követője is akad. Megtudtuk, hogy a Jobbik hatvani szervezetének elnöke, Rákócziné Lózs Csilla is durva erőszakot alkalmazna, sőt Vona pártelnök gyöngyösi bizalmasa is csatlakozott hozzá. A hatvani elnök asszony a miniszterelnök megverésével kapcsolatban is nyilvánosan ötletelt. Csak mondom pártelnök úrnak, hogy ezek az emberek a nyilvános adatok szerint a Jobbik képviselőcsoportjának a munkatársai a mai napig.

- A szerdai nap is úgy telt el, hogy a korábban fogadkozó pártelnök a nyilvánosság előtt nem tett semmit a pártján belül terjedő gyűlölködéssel és agresszióval szemben.

- Csütörtök reggel Vona Gábor annyira volt képes, hogy gazdája tévéjében elmondja, hogy ő nagyon mérges és hogy Szilágyi mondata nem elfogadható. Persze azóta nem történt semmi. Még a nap során, újabb jobbikos, Lukács László Györgyvédte meg Szilágyi Györgyöt, magyarázta minősíthetetlen stílusban a fenyegetőzését, méghozzá a Törvényalkotási bizottság ülésén, sőt Lukács még rá is licitált társa mondataira. Ennyit a Jobbik elnökének párton belüli tekintélyéről. Csak zárójelben jegyezném meg: a közbeszéd miatt óriási álaggódást levágó LMP és MSZP is becsatlakozott, hiszen a Házbizottságban is szó volt erről a témáról, ahol ők nem támogatták Szilágyi szavainak semmifajta szankcionálását.

- Pénteken nyilvánosságra kerültek Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármester munkatársaival folytatott beszélgetéseinek egyes részletei. Ezeket nem idézném, mert nem valók a parlamenti jegyzőkönyvbe. Legyen elég annyi, hogy a korrupció gyanújába keveredett fűzfapoéta az egyik hölgykollégáját poénkodva gyakorlatilag nemi erőszakkal fenyegette meg arra az esetre, ha kibeszéli a kis titkukat. Az a helyzet, hogy a Jobbiktól, soha nem állt távol ez a hangnem, az agresszió végigkísérte a párt rövid történetét, kezdve a Magyar Gárda fenyegető meneteléseitől a zászlóégetésen át a parlamenti fenyegetésekig. Hiába a cicás szelfik, a cukiságparaván mögül mindig kilóg az agresszió!

- Múlt hét hétfőn Vona Gábor pártelnök azonnali kérdést tett fel, és az első mondata az volt, hogy 2018-ban a Jobbik alakít majd kormányt. Ezzel azonban két probléma is van. Egyrészt, hogy erről nem ő – bármennyire is szeretne –, hanem majd a választók fognak dönteni! Másrészt: hogyan kormányoznának olyan politikusok, akik egy háromperces államtitkári választól is úgy elvesztik a fejüket, hogy agresszióval kezdenek el fenyegetni? Ilyen mentalitással, kedves jobbikos képviselők, nem lehet kormányozni! Volt, aki megpróbálkozott vele: úgy hívták, hogy Gyurcsány Ferenc. Láttuk, mi lett a vége: 2006-ban az utcákon békés embereket vertek össze. Ilyen kormányzásra nincs szüksége Magyarországnak!

- Összefoglalva elmondhatjuk: a Jobbik hídépítésről zagyváló elnöke tehát ismét csak hangemberkedett! A jobbikos képviselők inkább a kibelezésben gondolkodó gazdájuk mosdatlan, agresszív és fenyegető stílusát követik. Vona Gábor ma már rendre gyengének bizonyul ahhoz, hogy bármit is tegyen a Jobbikban egyre durvábban terjedő agresszióval szemben. Úgy próbálom mondani, hogy a tisztelt pártelnök úr is megértse: körmetlen macskának nehéz fára hágni.