Gyertyagyújtás az Egyiptomban meggyilkolt keresztényekért [+videó]

A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselői hétfő este gyertyagyújtással emlékeztek a budapesti Szent István-bazilika előtt azokra a kopt keresztényekre, akiket virágvasárnap Egyiptomban az Iszlám Állam terrorszervezet gyilkolt meg.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője; Latorcai János, a párt országos választmányának elnöke, az Országgyűlés alelnöke; Vejkey Imre frakcióvezető-helyettes; Szászfalvi László KDNP-s országgyűlési képviselő; Aradszki András kereszténydemokrata parlamenti képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára, Hollik István országgyűlési képviselő és Pálfalvi Milán, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke gyertyagyújtással emlékezett a virágvasárnap Egyiptomban történt terrorcselekmények keresztény áldozataira április 10-én, hétfőn este a Szent István-bazilika előtt.


 

 

Amint arról a kdnp.hu is beszámolt, a virágvasárnapi kopt keresztény istentiszteletek alkalmával végrehajtott két pokolgépes támadásnak legkevesebb 47 halálos áldozata, és legalább 100 sebesültje van az észak-afrikai országban. Egyiptomban az államfő három hónapra rendkívüli állapotot hirdetett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!