Keresztény-polgári értékek mentén haladt a kormány

Vámosmikolán Harrach Péter a kormányzati munkában megvalósított, keresztény-polgári értékekről beszélt, különös tekintettel a család védelmére, és a munkaalapú társadalom építésére.  A politikus kiemelte, az új Alkotmányban megfogalmazott gondolatok, a keresztény európaiságban gyökereznek. Harrach Péter a gazdasági helyzetről is szólt, amely a csőd közeléből, mára növekvő pályára állt.

Sikerült kikerülni a túlzott deficiteljárás alól, és visszafizetni az IMF kölcsönt, úgy, hogy közben a lakosság helyett, a bankok, multinacionális vállalatok, és szolgáltatók vállára helyezték az adóterheket.

A súlyosan eladósodott önkormányzatok mindegyikét konszolidálta a kormány, emellett az oktatásban és az egészségügyben is javított a bérek helyzetén. A kórházak és iskolák állami kezelésbe kerültek, így a fennmaradásuk biztosítottá vált. Ugyanez a döntés az önkormányzatok, mint korábbi fenntartók számára, sokmilliós tehercsökkenést jelentett.

A devizahitelesek problémáját érintve elmondta, hogy a kilakoltatások megakadályozása, az árfolyamgát, a végtörlesztés, és az eszközkezelő tevékenysége sok család helyzetén javított, de a baj még nincs teljesen megoldva. Az Alkotmánybíróság döntése, új teret nyit a politika lehetőségei előtt.

A munkahelyteremtés további cél, ennek egyik biztosítéka a gazdasági növekedés. Első lépcsőben a közmunka kiterjesztése történt meg, amiben 200 ezer ember, segély helyett, munkabért vihet haza. Emellett a munkát vállaló, és gyermeket nevelő családok adókedvezményeiről, és a GYED Extráról is szólt a politikus.

Hozzátette, a lakosság közműterhei a rezsicsökkentésnek köszönhetően, több mint húsz százalékkal csökkentek, és a kormány tervei között szerepel, hogy nonprofittá váljanak a legnagyobb közműszolgáltatók.

Harrach Péter végül emlékeztetett arra, hogy a közjogi értelemben vett nemzetegyesítés az Orbán kormány első lépései között valósult meg, amikor a határon túli magyaroknak állampolgárságot biztosítottak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!