Harrach Péter

A KDNP frakcióvezető-helyettese, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, a Fenntartható Fejlődés Bizottsága tagja

Honlap: http://harrachpeter.kdnp.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/harrachpeter/

Postacím: Harrach Péter frakcióvezető-helyettes, KDNP országgyűlési képviselőcsoportja
1357 Budapest, Széchenyi rakpart 19.

E-mail: peter [pont] harrach [kukac] parlament [pont] hu (peter[dot]harrach[at]parlament[dot]hu)

Életrajz

Harrach Péter

1947-ben született Budapesten.

1966-ban a Szent István Gimnáziumban érettségizett, még abban az évben megkezdte teológiai tanulmányait, melyet 1973-ban fejezett be. Közben egy évet katonáskodott. Később menthálhigiénés posztgraduális képzésben vett részt, majd kánonjogi diplomát szerzett.

1973-ban kötött házasságot. Felesége hittanár. Három fiuk van, és ma már négy unokájuk is.

Egyházi munkatársként dolgozott, kezdetben önkéntesként, később főállásban. 1998-ig a Püspökkari Titkárság munkatársa volt, mint a világi ügyek referense.

Politikai tevékenységét 1990-ben a KDNP-ben kezdte. A pártban végigjárta a ranglétrát, egyházi szakértőként, kerületi, majd budapesti elnökként, végül a párt alelnökeként tevékenykedett. Amikor a kereszténydemokraták a Fidesznél kerestek politikai menedéket, a megalakuló MKDSZ alelnöke, később társelnöke, majd elnöke lett. Ezt a feladatot jelenleg, a Szövetség átalakulása után is végzi. Az újjászervezett KDNP-ben 2020-ig alelnökként is dolgozott.

1990-98-ban a zuglói képviselőtestület, 1994-98-ban a fővárosi közgyűlés tagjaként, 1998-tól parlamenti képviselőként tevékenykedik.

1998-ban, 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben a Pest megyei 1. számú választókerületben, majd a  2014. évi országgyűlési képviselői választáson Pest megye 4. számú választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumot.

1998-2002-ig a polgári kormány szociális és családügyi minisztere, 2002-től 2010-ig az Országgyűlés alelnöke, 2010-től tíz éven át a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójának vezetője, 2020 óta frakcióvezető-helyettes.
 

frakcióvezető-helyettes
országos lista

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!