Még mindig nincsenek válaszok

Hiába vizsgálta meg a mentelmi bizottság Simon Gábor hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatát, nem derült fény arra, honnan származik a volt szocialista képviselő Bécsben „parkoltatott” több mint 200 millió forintja. Rubovszky György, a testület elnöke a köztévében elmondta azt is: még mindig nem jutottak hozzá Simon „alternatív” vagyonnyilatkozatához, az egyik egyetem jogi tanszékét pedig felkérték, foglaljon állást a lemondott politikus összeférhetetlenségéről.

Magyarázatot kell találni arra, honnan származik az a több mint 200 millió forint, amelyet Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese, lemondott országgyűlési képviselő egy bécsi számlán tart – jelentette ki Rubovszky György, a mentelmi bizottság kereszténydemokrata elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Mint ismert, a testület megvizsgálta Simon Gábor hozzátartozóinak leadott vagyonnyilatkozatát 2008-ig visszamenőleg. Arra a kérdésre, hogy megtalálták-e a majd negyedmilliárd forint forrását, Rubovszky György azt mondta, hogy a nyolc dokumentum tartalmáról nem nyilatkozhat. (Simon Gábor házastársának, illetve a háztartásában élő kiskorú gyermeknek 2008-as, 2009-es, 2010-es, illetve 2013-as vagyonnyilatkozatáról van szó.) Később mégis elárulta, hogy a dokumentumokból nem kaptak választ arra a kérdésre, honnan származik a volt szocialista politikus pénze.

Megemlítette, hogy még nem tekinthettek bele abba az „alternatív” vagyonnyilatkozatba, melyet Simon Gábor az MSZP-nél helyezett „letétbe”. Mint mondta: ebben az ügyben levélben fordult Mesterházy Attila pártelnökhöz. Rubovszky úgy tudja: Simon Gábor mindegyik elnökségi taghoz eljuttatott egy ilyen „alternatív” vagyonnyilatkozatot, ám az MSZP elnöke arról tájékoztatta, hogy a dokumentumból csak egy példány volt, azt pedig az ügyészség lefoglalta.

Beszélt arról is, hogy felkérték a Pécsi Tudományegyetem polgárjogi tanszékét, foglaljon állást Simon Gábor összeférhetetlensége kapcsán, valamint arról, visszakövetelhető-e az ez idő alatt felvett képviselői, bizottsági javadalmazás.

A mentelmi bizottság egyébként március 3-án folytatja munkáját. Hangoztatta: ameddig a testület Simon Gábor ügyét tárgyalja, mindig biztosítják a volt szocialista politikusnak, hogy megjelenjen az üléseken.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!