Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Amerikából tért haza Jásztelekre az ellopott harang

2001 szeptemberében tűnt el a harang a jászteleki Havas Boldogasszony kápolna tornyából. Az eset annak idején mindenkit megdöbbentett, az egyházközség számára nagyon sokat jelentett a 1937-ben öntött harang. A korabeli nyomozás nem vezetett eredményre, és több mint húsz év telt el, amikor is az Egyesült Államok Louisiana államában a helyi magyar közösség egy tagja ismerős feliratokkal díszített harangra lett figyelmes egy régiségkereskedésben.

2022 februárjában a Külgazdasági és Külügyminisztériumon, majd a magyar rendőrség műkincsvédelmi alegységén keresztül értesítést kapott az amerikai műkincspiacon felbukkant, ominózus „jászteleki feliratos harangról”. A magyar műtárgyfelügyeleti hatóságnak sikerült a lopást és az országból történt engedély nélküli kivitelt bizonyítania. A magyar rendőrség műkincsvédelmi alegységével együttműködésben sikerült elérni, hogy a lopott harangot az FBI végül lefoglalja, így az most hazatérhetett.

Juhász Hajnalka

„Egy történet, amely egyszerre szól az élet apró csodájáról, a hitről, hazaszeretetről, magyarságunk összetartásáról és összetartozásáról, éljünk bárhol a világban. 

A jászteleki Havas Boldogasszony kápolna ellopott harangjára egy Seattle-ben élő magyar, Horváthné Boros Márta egy árverésen talált rá,

s elindult a magyar harangért való küzdelem, hogy hányattatott sorsa után végre hazatérhessen.

Jásztelek

A falu plébánosa, Ivancsó István, Márta néni, a Külügyminisztérium, az FBI, a magyar rendőrség műkincsvédelemi alegysége kitartó összefogásával az 1937-ben készült harangot ma magyar földön, Jászteleken, felszentelték.

A harangszó a magyar ember szívéhez szól, egyben a kereszténység megőrzésének szimbóluma is egyben. Egy közösség, amely összekapaszkodva küzdött érte Jásztelekről Seattle-ig. 

Juhász Hajnalka

Megható pillanatok voltak, köszönöm Pócs János  országgyűlési képviselő barátom meghívását!" - írta közösségimédia-bejegyzésében a harang hazatérése és felszentelése alkalmaból tartott szentmisét követően az eseményen részt vevő Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője.

Jászteleki harang