Azbej Tristan államtitkár: ismét jó érzés volt magyarnak lenni az Egyesült Államokban

Ismét jó érzés volt magyarnak lenni az Egyesült Államokban - mondta kedden az MTI-nek Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, aki a New Yorkban a vallásszabadságról és az emberi jogokról rendezett konferencia egyik fő előadója volt.

A The Anglosphere Society nevű, tekintélyes konzervatív szervezet a nemzetközi vallásszabadságról szóló amerikai törvény elfogadásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett konferenciát. Azbej Tristan a rendezvényen olyan befolyásos személyiségek mellett mondott beszédet, mint Timothy Dolan New York érseke, Lord David Alton, Liverpool bárója, vagy Sam Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős nagykövete.

Azbej Tristan, a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője
    
Azbej Tristan az MTI-nek telefonon úgy fogalmazott: „helyettem mondták ki, hogy Magyarország példamutatóan védi a kereszténységet és általában is a vallásszabadságot. Hozzátette: a magyar nemzeti ünnep napján tartott konferencián több előadó, köztük Dolan érsek vagy Lord Alton is méltatta a magyarok szabadságszeretetét, kiemelve, hogy olyan nemzet munkálkodik az üldözött keresztények védelmében és szabadságának biztosítása érdekében, amelynek mindig is meg kellett küzdenie a szabadságért.  
    
Felszólalásában Azbej Tristan is kiemelte: „a szabad emberek földjén egy szabadságharcos nemzetet képviselek". Az előadásban a többi között tájékoztatta a jelenlévőket a magyar kormány azon konkrét erőfeszítéseiről, amelyeket a keresztények, elsősorban is a Közel-Keleten üldözött keresztények megsegítésére tesz.       

„Magyarországot nem csupán a keresztények védelmében folytatott munkásságáért tartják nagy becsben, hanem nagyra tartják azt is, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen is" - hangsúlyozta az MTI-nek az államtitkár.
    
Elmondta azt is: „a konferencián élénk eszmecsere folyt a radikális liberalizmus és a szekuláris relativizmus elnyomó ideológiájáról", és ennek az Európai Unióban tapasztalható terjedéséről. Ezzel összefüggésben megvitatták az Európai Unió migránspolitikáját, ennek problémáit és veszélyeit.        

A konferencián részt vettek a legnagyobb amerikai és európai keresztény jószolgálati szervezetek, a keresztény-zsidó párbeszédet segítő szervek és személyiségek, de - az 1882-ben alapított Kolumbusz Lovagok nevű amerikai katolikus jótékonysági szervezet is.
   
A The Anglosphere Societyt 2011-ben alapították, független konzervatív szervezet, amely az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az angol nyelvterületeken élő konzervatívok kapcsolatainak és szövetségének erősítését tűzte ki céljául. A társadalom és a politika napi problémáinak megvitatását, a konzervatív értékrend előmozdítását szorgalmazza, mindezek céljából a többi között kulturális és biztonságpolitikai rendezvényeket szervez.  

Három szervezetet működtet: a Művészeti Tanácsot, a Pénzügyi Tanácsot és a Biztonságpolitikai Tanácsot. Tagjai között olyan befolyásos személyiségek vannak, mint például Lord Alton, Timothy Dolan, vagy John O'Sullivan, Margaret Thatcher néhai brit kormányfő tanácsadója, a budapesti Duna Intézet vezetője.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!