Politikai nyilatkozatot fogadott el a parlament a migráció elutasításáról a KDNP kezdeményezésére

Politikai nyilatkozatot fogadott el az Országgyűlés szerdán a migráció elutasításáról és a kibocsátó országok helyben történő támogatásáról a KDNP képviselőinek kezdeményezésére.

MTI

A nyilatkozatot 143 igen szavazattal, 10 ellenvoks és 23 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

A dokumentum kimondja, hogy miután Magyarország megkapta a szükséges garanciákat a migráció és a gyermeknevelési kérdések nemzeti hatáskörben maradására, csatlakozhat a poszt-cotonoui megállapodáshoz. „Nem akarunk bevándorlóországgá válni” – áll a nyilatkozatban, amely szerint a migrációt meg kell állítani, a kibocsátó országoknak pedig helyben kell segítséget nyújtani.

A szöveg tartalmazza azt is, hogy az Országgyűlés üdvözöl minden olyan nemzetközi kezdeményezést, amely a nehéz helyzetbe jutott emberek otthonmaradását szolgálja.  

Kitér arra, hogy Magyarország védi a családot, valamint a szülők jogát a gyermeküknek adandó nevelés megválasztásához. „Nem engedjük megkérdőjelezni a szülők gyermekneveléshez való jogának elsőbbségét, megvédjük a gyermekeket az identitásuk gyengítésére irányuló propagandától, és elutasítunk minden ilyen ideológiát” – olvasható.

A nyilatkozat kimondja azt is, hogy a bevándorlás és a gyermekvédelem minden állam önazonosságának és önrendelkezésének központi kérdése. „Elutasítunk minden olyan törekvést, amely akár Magyarország, akár bármely más ország esetében ezeket a kérdéseket nyomásgyakorlásra, zsarolásra használja, más ügyekkel összekapcsolja, bármilyen támogatás feltételéül szabja”.

A nyilatkozat üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amely visszautasítja a multilaterális dokumentumok és megállapodások migrációt ösztönző, illetve a gyermekek nevelésébe való beavatkozást sürgető javaslatait.

Mivel elhárultak a poszt-cotonoui megállapodáshoz való csatlakozást akadályozó körülmények, az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarország a megállapodás módosult formájának részese legyen – rögzíti a dokumentum.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!