Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Politikai nyilatkozatot fogadott el a parlament a migráció elutasításáról a KDNP kezdeményezésére

Politikai nyilatkozatot fogadott el az Országgyűlés szerdán a migráció elutasításáról és a kibocsátó országok helyben történő támogatásáról a KDNP képviselőinek kezdeményezésére.

MTI

A nyilatkozatot 143 igen szavazattal, 10 ellenvoks és 23 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

A dokumentum kimondja, hogy miután Magyarország megkapta a szükséges garanciákat a migráció és a gyermeknevelési kérdések nemzeti hatáskörben maradására, csatlakozhat a poszt-cotonoui megállapodáshoz. „Nem akarunk bevándorlóországgá válni” – áll a nyilatkozatban, amely szerint a migrációt meg kell állítani, a kibocsátó országoknak pedig helyben kell segítséget nyújtani.

A szöveg tartalmazza azt is, hogy az Országgyűlés üdvözöl minden olyan nemzetközi kezdeményezést, amely a nehéz helyzetbe jutott emberek otthonmaradását szolgálja.  

Kitér arra, hogy Magyarország védi a családot, valamint a szülők jogát a gyermeküknek adandó nevelés megválasztásához. „Nem engedjük megkérdőjelezni a szülők gyermekneveléshez való jogának elsőbbségét, megvédjük a gyermekeket az identitásuk gyengítésére irányuló propagandától, és elutasítunk minden ilyen ideológiát” – olvasható.

A nyilatkozat kimondja azt is, hogy a bevándorlás és a gyermekvédelem minden állam önazonosságának és önrendelkezésének központi kérdése. „Elutasítunk minden olyan törekvést, amely akár Magyarország, akár bármely más ország esetében ezeket a kérdéseket nyomásgyakorlásra, zsarolásra használja, más ügyekkel összekapcsolja, bármilyen támogatás feltételéül szabja”.

A nyilatkozat üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amely visszautasítja a multilaterális dokumentumok és megállapodások migrációt ösztönző, illetve a gyermekek nevelésébe való beavatkozást sürgető javaslatait.

Mivel elhárultak a poszt-cotonoui megállapodáshoz való csatlakozást akadályozó körülmények, az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarország a megállapodás módosult formájának részese legyen – rögzíti a dokumentum.