„Képesek vagyunk arra, hogy megfogjuk egymás kezét"

Fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok nappali gondozását vállalja a Csurgón kedden ünnepélyes keretek között átadott Napsugár Szociális Intézmény. Soltész Miklós államtitkár beszédében kiemelte: bár ennek a gondozási központnak a létrehozása nem hasonlítható össze milliárdos beruházásokkal, mégis óriási segítséget nyújt azoknak az embereknek, akik sokszor a legelesettebbek, akiknek - hozzátartozóikkal együtt - sok nehézséggel kell megküzdeniük.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hozzátette: ez a törekvés azért is jó, mert a nappali ellátás nem szakítja ki véglegesen a fogyatékkal élőket a családból.

Soltész Miklós méltatta mindazokat, akik kitalálták és tettek azért, hogy legyen egy ilyen közösségi hely.

Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője köszöntőjében annak a reményének adott hangot, hogy az intézmény betölti azt a küldetést, amelyet az intézmény alapítói, az önkormányzatok neki szántak. Legyen ez egy közösség, ahol mindenki azt érezheti, hogy jó helyen van, érdemes volt ezért az intézményért dolgozni – tette hozzá az államtitkár.

„Ennek az intézménynek a létrehozása azt bizonyítja, hogy képesek vagyunk arra, hogy megfogjuk egymás kezét" – hangsúlyozta Szászfalvi László. Véleménye szerint mindazok, akiknek részük volt a gondozási központ létrejöttében, bizonyították, hogy felelősséget éreznek a rászorulók iránt, akiknek segíteni kell, hogy az életük jobbá válhasson.

Vasné Huszics Bernadett, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta: a most átadott intézményt a 18 települést összefogó Csurgói Kistérségi Többcélú Társulás tartja fenn. Az induláskor 16, fogyatékkal élő fiatalkorú gondozására kértek működési engedélyt, ezt jóvá is hagyták a pályázat elbírálói.

A csurgói önkormányzat tulajdonában lévő épület átalakítására tavaly pályázott a társulás. Az elnyert 250 millió forint támogatásból 37 millió forintot költöttek felújítására, a fennmaradó összegből indíthatták el a társulásban részt vevő településeken élő fogyatékos gyermekek és fiatalok nappali ellátását, szociális, rehabilitációs és fejlesztő foglalkoztatását és gondozását.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!