Mesterházy csak jobb híján lett az ellenzéki összefpgás vezetője

A baloldali összefogással létrejött a Zuschlag-szövetség, az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő, Zuschlag János az összekötő kapocs az ellenzéki együttműködés résztvevői között – jelentette ki Rétvéri Bence, a Keresztéánydemokrata Néppárt alelnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) erzsébetvárosi fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón. Lanczendorfer Erzsébet, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy aki nem felejtette el, hogyan kormányzott a baloldal 2002 és 2010 között, az tudja, mire számíthatna, ha a mai ellenzék ismét hatalomra kerülne. 

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: – a később börtönbüntetésre ítélt – Zuschlag János fiktív ifjúsági pályázatokat nyújtott be, Gyurcsány Ferenc volt az ifjúsági és sportminiszter, az MSZP-s Mesterházy Attila az ő államtitkára, az Együtt-PM mostani társelnöke, Szigetvári Viktor pedig Gyurcsány Ferenc titkárságvezetője.

Így a napokban egy nagyon jó Zuschlag-szövetség jött létre, ő az összekötő kapocs közöttük, és biztosan fordulhatnak hozzá most is tanácsokért – fogalmazott.

Rétvári Bence szavai szerint az MSZP-elnök Mesterházy Attila jobb híján lett vezetője az ellenzéki összefogásnak, azért, mert mást nem találtak. Reálisan nem gondolhatjuk azt, hogy ha ne adj' Isten megnyerné ez az összefogás a választásokat, és Mesterházy Attila miniszterelnöki székbe ülne, akkor Gyurcsány Ferenc egy másodpercig is úgy tekintene rá mint valódi miniszterelnökre.  

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kereszténydemokrata parlamenti államtitkára kitért a devizahitelek ügyére is, amellyel kapcsolatban azt mondta: a Kúria korábbi jogegységi döntése sok mindent hozott, de jogegységet nem, továbbra is egymásnak ellentmondó ítéletek születnek. A Kúriának ezért minél hamarabb rendeznie kell a még nyitott kérdéseket.   

A tájékoztatón részt vett Fodor Csaba politológus, a Nézőpont Intézet munkatársa is, aki legfrissebb közvélemény-kutatásukra hivatkozva kifejtette: egy most vasárnapi parlamenti választáson – 64 százalékos becsült részvétel mellett –46 százalékos támogatottságuk lenne a kormánypártoknak. Így 128 parlamenti mandátuma lenne a Fidesz-KDNP-nek a 199-ből.  

Fodor Csaba azt is hozzátette: jelenleg nem lehet azt mondani (...), hogy igazi kormányváltó hangulat lenne az országban.  

Jelezte továbbá, hogy mérsékelt javulást mutatnak a közhangulat változását mérő számok.  

Lanczendorfer Erzsébet, a győri KÉSZ tiszteletbeli elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy aki nem felejtette el, hogyan kormányzott a baloldal 2002 és 2010 között, az tudja, mire számíthatna, ha a mai ellenzék ismét hatalomra kerülne.   

Közölte: a baloldal öröksége, a magas államadósság és az irdatlan kamatterhek miatt a kormánytöbbség nem tudta elvégezni az összes életminőség-javító intézkedését az elmúlt négy évben, ezért is szeretnék az április 6-ai választás után folytatni a kormányzást.    

A fórumon, amelyen részt vett Potápi Árpád János, a Fidesz Bonyhád-dombóvári országgyűlési képviselőjelöltje és Patay Vilmos, a térség jelenlegi fideszes országgyűlési képviselője, a szóvivő hangoztatta: az árpilis 6-i választás valódi tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-korszak, és újra kiszolgálják a külföldi érdekeket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!