Kikéri a szegediek véleményét az illegális migrációról a Fidesz és a KDNP

Az illegális migrációról kéri ki a szegediek véleményét a Fidesz és a KDNP, aláírásgyűjtést indítanak és személyesen is felkeresik az embereket - jelentette be a két párt helyi frakcióvezetője csütörtökön a Tisza-parti városban. Nógrádi Tibor (Fidesz) és Haág Zalán (KDNP) szerint erre azért van szükség, mert a város szocialista polgármestere, Botka László önhatalmúlag számtalanszor migránspártinak mondta Szeged lakosságát.

kdnp.hu – MTI

Nógrádi Tibor, a Fidesz és Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetői sajtótájékoztatót tartanak Szegeden, a városháza előtt 2017. november 16-án. (Fotó: szeged.ma)

Haág Zalán (KDNP) a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, Botka László Szeged szocialista polgármestere többször támadta a kormány migrációs politikáját. 2015-ben pedig, amikor illegális bevándorlók ezrei vonultak keresztül a városon, azt mondta, a szegedieket nem zavarják a migránsok.

Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke Botka Lászlóval folytatott megbeszélését úgy összegezte, Szeged, egy „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni". A szegedi polgármester májusban pedig úgy nyilatkozott, lebontaná a határt védő kerítést – közölte Haág Zalán.

A KDNP szegedi frakcióvezetője kifejtette, minden alkalommal, amikor a közgyűlésen szóba került volna az illegális migráció témája, Botka László „lesöpörte" azt a napirendről.

Nógrádi Tibor (Fidesz) úgy fogalmazott, Magyarországon két politikus Gyurcsány Ferenc és Botka László támogatta az illegális migrációt és a kötelező betelepítési kvótát. Az utóbbi időben ráadásul felerősödtek azok a hangok, hogy a kötelező betelepítés esetén Szeged lenne a „célváros".

Ezért a Fidesz és a KDNP kikéri a szegediek véleményét, azt a kérdést teszik föl. „Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?" – tudatta a politikus. Elmondta, a kérdőíveket a Fidesz helyi irodájában, illetve a városban fölállított standokon írhatják alá az emberek, emellett otthonaikban is felkeresik a szegedieket.

Az aláírásgyűjtés első ütemben december 17-ig tart, majd januárban folytatódik, míg a teljes lakosságot el nem érik – közölte Nógrádi Tibor.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!