Nacsa Lőrinc: Mekkora minimálbér- és bérminimum-emelés várható?

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője arról érdeklődött kedden a parlamentben a gazdaságfejlesztési minisztertől, mekkora minimálbér és garantált bérminimumfejlesztés várható jövőre?

A képviselő hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a bérek, különösen a legalacsonyabb fizetések növelése mellett, ennek eredményeként 2010 óta 216 százalékos emelést hajtottak végre, míg a baloldali kormányok szerény teljesítményt mutattak fel e téren. Ez idő alatt a magyar minimálbér-emelés a negyedik legnagyobb volt az Európai Unióban.

Válaszában Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: e téren uniós sorendben 19. vagyunk, a 2010 óta kimutatott növekedés több mint háromszoros.

Hangsúlyozta: miközben a szocialista kormányok nyolc éve alatt a minimálbér alig emelkedett, 2010 óta a nemzeti kormány széles munkavállalói rétegek számára ad adókedvezményt vagy -mentességet, majd a 2010 óta bevezetett kedvezményeket sorolta, jelezve, ez idő alatt a reálbérek 71, kedvezményekkel 77 százalékos volt, a három- vagy több gyermekesek reálkeresete 132 százalékkal emelkedett.

Gyurcsány Ferencék nem emelnék a minimálbért, ahogy kormányzásuk alatt is csak minimálisan tették – jegyezte meg viszonválaszában a képviselő, míg az államtitkár elmondta: jövőre mintegy 10 százalékkal emelkedhet a garantált bérminimum, 15-tel a minimálbér.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!