Nacsa Lőrinc: A KDNP támogatja uniós-vietnami beruházásvédelmi megállapodás kihirdetését

Nacsa Lőrinc (KDNP) az országgyűlésben egyetértett Varga-Damm Andreával (Jobbik) abban, hogy van mit tanulni az említett országoktól, például Vietnamtól, ezért sem érthető számára a Jobbik keleti nyitásra vonatkozó kritikája - mondta.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője
    
A KDNP támogatja a megállapodás törvénybe iktatását, mert annak az egyik legfőbb rendeltetése, hogy jogi garanciális elemeket biztosítson a beruházók számára. Így a jogviták korrekt módon, pártatlan testület által rendezhetők, ami mindkét fél számára ösztönző lehet.  Szólt a vietnami és a magyar gazdasági együttműködés folyamatos növekedéséről. Szerinte Vietnam gyors növekedése miatt óriási a verseny a távol-keleti országért, ezért fontos mihamarabb megkötni az együttműködést.

Az MSZP támogatja a javaslatot  

Mesterházy Attila (MSZP) elmondta: frakciója támogatja az előterjesztést.
 
Az ülés levezető elnöke a vitát lezárta.

Nacsa Lőrinc, (KDNP) stabilnak és kiegyensúlyozottnak nevezte a magyar-montenegrói kapcsolatokat, amelyeket szerinte tovább erősít a javaslat. Úgy vélte: fel kell gyorsítania a csatlakozási tárgyalásokat az EU-nak Szerbiát és Montenegrót illetően. Hangsúlyozta: a két ország európai integrációja nem kihívás vagy teher, hanem nagy lehetőség az Európai Unió számára, valamint nagyon hasznos lenne az európai és a magyar biztonság szempontjából is, hiszen az európai határok délebbre tolódásával korábban meg lehetne állítani a migrációt. Arra figyelmeztetett: nem szabad késlekedni, mert ellenkező esetben ezek az országok más, „alternatív integrációs lehetőségek" után néznek majd.  
    
Mesterházy Attila (MSZP) egyetértett azzal, hogy Magyarország elemi nemzeti érdeke a nyugat-balkáni európai integráció. Bízott abban, hogy a magyar uniós biztos - Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős tagjelöltje - is osztja ezt a nézetet, és ez irányú tevékenységet fog folytatni.
    
Szijjártó Péter zárszavában arról beszélt: a magyar külpolitika egyik fókuszában marad az EU bővítése. Helytelennek nevezte azt az európai uniós politikát, amely a bíztatás helyett a kioktatáson és a hiányosságok keresésén alapul. Hozzátette: annak a veszélyét látja „felsejleni", hogy ha túl sokáig várnak a pozitív visszajelzésekkel, akkor ezekben az országokban a közvélemény majd felteszi a kérdést az aktuális kormánynak, hogy miért vállal ennyi kompromisszumot. Az EU-nak dolgoznia kell azon, hogy az európai gondolatiság a Nyugat-Balkánon fennmaradjon - emelte ki a miniszter, sürgetve a montenegrói csatlakozási tárgyalások utolsó fejezetének megnyitását.

Alacsonyabb adók, egyszerűbb rendszer

Képviselőcsoportja támogatásáról biztosítva az előterjesztést Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka a csomag két elemét emelte ki.
    
Azt hangsúlyozta: támogatni kell minden olyan kezdeményezést, amely a vállalkozások, az emberek életét megkönnyíti, adminisztrációs terheit csökkenti, ezek közé sorolva az egészségügyi, a foglalkoztatási és a nyugdíjjárulék összevonását.
    
Megemlítette: a kormányzat kis lépésekben is elősegíti az ország versenyképességének javítását, ezzel a javaslattal az adminisztráció egyszerűsítésén van a sor.
    
Másik fontos területnek a járulékcsökkentést, a munkavállalók, nyugdíjasok segítését nevezte, itt hozva fel, hogy a javaslat segíti a nyugdíj melletti munkavállalást.

Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harcban

Nacsa Lőrinc (KDNP) leszögezte, hogy Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harcban. A terroristacsoportok finanszírozására modern eszközök állnak rendelkezésre, ezekre az EU vezetőinek megfelelő válaszokat kell adniuk - érvelt a politikus.
    
A jogszabály átültetése során a versenyképességi szempontokat is érvényesíteni kell, hogy a törvény ne legyenek túl szigorú vagy rugalmatlan a környező országok szabályozásaihoz képest - érvelt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!