Soltész Miklós: A tüntetések alakításában Soros Györgyék is szerepet vállalnak

Egyértelmű, hogy a tüntetések szervezői a szélsőbaloldali anarchistáktól egészen a jobbikig bezárólag nagy tömegeket akartak mozgatni, azonban csupán mindössze néhány száz fős, jobbára huligánokból álló csoportot sikerült – nyilatkozta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a vasarnap.hu-nak.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Az államtitkár szerint a tisztességes tüntetés a demokrácia része, ellenben a rendbontás, gyújtogatás és a rendőrök provokálása egyáltalán nem tartozik ebbe a kategóriába. Álláspontja szerint nem véletlen, hogy akadályozva és feltartva hazatartó családokat az agresszív csapatok éppen az advent, a karácsonyi készülődés időszakában állítják le a forgalmat.  Az államtitkár felháborítónak nevezte a gyönyörűen felújított Kossuth tér és a Parlament épületének megrongálást.

A tüntetők valódi szándékait illetően beszédesnek tartja az ország karácsonyfájának ledöntésére irányuló kísérletet. Szerinte az is sokat elárul kilétükről, hogy a szegény gyermekeknek ajándékba szánt szánkók egy részét ellopták,más részét megrongálták, felgyújtották. Azt pedig a kereszténység elleni nyílt provokációnak nevezte, hogy a betlehemi jászolt nem oda illő szavakkal gúnyolták.

Soltész Miklós hangsúlyozta, a leghatározottabban el kell utasítani, hogy Magyarországon bármely egyházi felekezet legszebb ünnepét ilyen jellegű atrocitás érje. Sajnálattal állapította meg, hogy például a MAZSIHISZ (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége), amely sokszor valótlanul érzékelt zsidóellenesség ellen is minden esetben felszólal, az elmúlt napokban néma maradt.

Az államtitkár szerint egyértelműnek tűnik, hogy a tüntetések alakításában Soros Györgyék is szerepet vállalnak. A tiltakozók között ugyanis fellelhetőek voltak a CEU diákjai is. A tüntetők többségéről elmondható, hogy azt sem tudták, mi ellen tiltakoztak.

Az elmúlt napokat a nyugalom, a tisztelet, embertársaink felé fordulás helyett a pusztítás, a rombolás és értékek szétverése jellemezte. Hozzátéve: „a pénteki napon Kárpátalján voltam, ha látnák az ottani életkörülményeket, elszégyellnék magukat ezek az emberek.”

Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy az okozott károkat az elkövetőkön be fogják tudni hajtani, ugyanis a főváros és az állam pénzét  jobb célra,  például gyermekek és az őket gondozó szülők életkörülményeinek javítására kellene fordítani.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!