Már több mint 1800 nyertese van az új Széchenyi-tervnek

Az Új Széchenyi-tervben (ÚSZT) az új támogatási konstrukciók március elsejei megnyitását követően 6200 pályázatot, ebből csaknem 4500-at a kis- és középvállalkozói (kkv) szektorból nyújtottak be – tette közzé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján az adatokat. Az Új Széchenyi-terv révén eddig több mint 1800 nyertesnek összesen 147 milliárd forint támogatást ítéltek meg. A legnagyobb érdeklődés továbbra is a Vállalkozásfejlesztési program iránt mutatkozik.

A minisztérium összesítése szerint az új támogatási konstrukcióban beadott pályázatok támogatási igénye meghaladja a 744 milliárd forintot. A legnagyobb érdeklődés továbbra is a Vállalkozásfejlesztési program iránt mutatkozik, amelyre eddig 3500 pályázat érkezett mintegy 61 milliárd forintnyi támogatási igénnyel – írja az NFM tájékoztatójában. Egyre több pályázat érkezik a Zöldgazdaság-fejlesztési programban azokra a kiírásokra, amelyeken a megújuló energiaforrásokkal történő helyi hő és hűtési beruházásokra lehet támogatást elnyerni, továbbá egyre népszerűbbek a Közlekedésfejlesztési program kerékpárforgalmi-hálózat fejlesztésére szóló kiírások is – hangsúlyozza a minisztérium.

Az Új Széchenyi-terv révén eddig több mint 1800 nyertesnek összesen 147 milliárd forint támogatást ítéltek meg. Több mint ezer kedvezményezett már érvényes szerződéssel is rendelkezik – emelte ki Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár a szaktárca honlapján közzétett tájékoztatójában. Az államtitkár hozzátette, hogy az elérhető pályázatok köre folyamatosan bővül, a következő négy hétben 15 új kiírás jelenik majd meg az Új Széchenyi-tervben. Az európai uniós támogatási konstrukciókra 2007 óta összesen 61 872 projektet nyújtottak be, amelyből 31 603 nyert el támogatást. A 4968 milliárd forintnyi megítélt támogatásból 1843 milliárd forintot fizettek ki, ami megfelel az uniós átlagnak, és az EP szakbizottsága is jó lehívási aránynak tartja – húzta alá Molnár Ágnes a tárca közlése szerint.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a fejlesztési rendszer átalakításával a még rendelkezésre álló 2020 milliárd forintnyi uniós forrás a korábbinál jóval célzottabb és hatékonyabb felhasználása volt a cél. Az új pályázati konstrukciókkal elnyerhető támogatás komoly lendület ad a folyamatban lévő beruházásoknak és a munkahelyeket teremtő mikro-, kis- és középvállalkozások megerősödésének.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!