Tíz év múlva nem lesz gyermekorvos Magyarországon?

értelemszerűen a szerző.

Belső lapos

Tíz év múlva nem lesz, aki a magyar gyermekeket háziorvosként ellássa – nyilatkozta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az állampolgári jogok országgyűlési biztosa által szervezett Beteg-gyermek-jogok című konferencia szünetében.
 
Elöregedőben lévő rétegről van szó: az országban dolgozó 1572 gyermekorvos átlagéletkora 56 év - mondta az InfoRádiónak Huszár András, aki kiemelte: ha nem teszünk gyorsan valamit, akkor tíz éven belül nem lesz gyermekorvos, aki a magyar gyerekeket ellátná.

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint „késésben vagyunk”, mert a képzés nem követi a szükségleteket. Egy gyermekgyógyász-szakorvos képzése az egyetemi tanulmányok után még öt évet vesz igénybe.

Az egyesület már kidolgozott egy tervet. Országosan felmérték, hol dolgoznak azok a gyermekorvosok, akik hamarosan nyugdíjba mennek, és szükség van a pótlásukra. Egy új ellátórendszert javasolnak, amely egészségügyi központokból és úgynevezett kistérségi praxisokból áll. Ez azt jelentené, hogy több önkormányzat foglalkoztatna egy gyermekorvost - vázolta az elképzelést Huszár András.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!