Simicskó István: Sikertörténet a kadétprogram

Sikertörténetnek nevezte a kadétprogramot Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője szerdán Balassagyarmaton, ahol díjakat adott át a Honvédelmi Sportközpontban.

Simicskó

A kadétprogram sikertörténet, nagyon komplex és jó ütemben haladó folyamat, amivel a Magyar Honvédség védelmi képessége is erősödik, a Honvédelmi Sportszövetségnek pedig létrehozása óta az a feladata, missziója, hogy minél több magyar fiatal rendelkezzen katonai előképzéssel – mondta a kereszténydemokrata politikus, volt honvédelmi miniszter.

Közölte: 

ebben a tanévben 78 középiskola és több mint kétezer kadét vett részt a versenysorozatban, ami rekordlétszámot jelent; 60-an vehettek át díjakat.”

Simicskó

Az elismeréseket a Szemere Miklós tűzfegyveres párbajlövészet, az akadályfutó-verseny és a Honvéd Kadét Kupa versenysorozat résztvevőinek adták át. 

Simicskó István megemlékezett a névadó Szemere Miklósról, aki, mint elmondta, saját vagyonából építtette Pusztaszentlőrincen (ma Pestszentlőrinc) a lövőházat, ahol nagyon sok fiatal gyakorolta a lövészetet.

Simicskó

Bízik benne, hogy a kadétok közül minél többen választják majd a katonai hivatást, de aki másként dönt, az is olyan kompetenciákat szerez a kadétképzésben, amelyek birtokában a civil életben is megállja a helyét.

Az átadóünnepségen Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy akik ezen a napon itt vannak, nagyon komoly felszültséggel rendelkeznek. Megköszönte a sportszövetségnek, hogy több versenyét is Balassagyarmaton rendezi meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!