EMMI: 10 milliárd forint jutott szociális és gyermekvédelmi intézmények felújítására

Az országban 140 helyszínen összesen mintegy tízmilliárd forintból újultak meg szociális és gyermekvédelmi intézmények, illetve végeztek el energetikai korszerűsítést – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

Fülöp AttilaFülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára

Fülöp Attila A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületeinek energetikai felújítása című projekt záró rendezvényén köszöntőjében kiemelte: a gyermekvédelem 23 ezer gyermeket érint. Közös felelősségünk, hogy milyen életet és milyen jövőt tudunk biztosítani ezeknek a gyermekeknek. Az államtitkár a gyermekvédelem, a nevelőszülői hálózat és a hivatás fontosságára is felhívta a figyelmet. A 2017-ben bevezetett szociális munka napja „emblematikus ünnep”, amelynek a lényegi mondanivalója, hogy az a százezer ember, aki a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozik, nemcsak egy-egy emberről, hanem annak családról, a közösségről is gondoskodik, ezért a munkáért pedig köszönettel tartozunk – fogalmazott Fülöp Attila.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a társadalom érzékenységét mutatja, hogyan gondolkodunk a családról, és mindazokról, akik kiszorultak a családból. A kormány mindent megtesz azért, hogy a gyermekekből sikeres felnőttek legyenek, és hasznos tagjai legyenek a társadalomnak – hangsúlyozta. 

Balaicz Zoltán (Fidesz–KDNP), Zalaegerszeg polgármestere közölte: a zalai megyeszékhelyen – részben állami, részben önkormányzati forrásból – 2020-ig minden nevelési, oktatási intézmény megújul. A gyermekek neveléséhez, oktatásához kapcsolódó intézmények megújítása azért is kiemelt célja a város önkormányzatának, mert ezek a fejlesztések a jövőről, a következő generációról szólnak – tette hozzá.

A polgármester kitért arra is, hogy a gyermekotthon épülete az önkormányzat tulajdonában van, de a város közgyűlése egyhangúlag úgy döntött, hogy ingyenesen átadja a tulajdonjogot az államnak. 

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (SZGYF) Zalaegerszegi Gyermekotthona épületének komplex energetikai felújítására csaknem 100 millió forintot fordítottak. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében a megyében összesen több mint 340 millió forintból végeztek energetikai beruházást a szociális és gyermekvédelmi intézményekben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!