Navracsics Tibor: A székesfehérvári fejlesztések révén erősödik a térség közvetítő szerepe

A székesfehérvári közlekedési fejlesztések révén tovább erősödik a térség közvetítő szerepe a Duna-Tisza köze és a Dunántúl között – jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa országjárásának Fejér vármegyei állomásán kedden, Székesfehérváron.

Navracsics

 

Navracsics Tibor elmondta, hogy a kormány jóváhagyta az M7-es autópálya Székesfehérvárra levezető áttervezett körforgalmának kivitelezését. Azt mondta,

ez nem csupán a székesfehérvári, hanem az egész déli és középdunántúli közlekedés szempontjából fontos, hiszen a szakaszon a folyamatos dugók sokszor életveszélyes helyzetet teremtettek az M7-es autópályán.”

Ezen kívül megkezdődik a város negyedik sztrádalehajtójának tervezése is, amely szintén gördülékenyebbé teszi majd a közlekedést a környéken.

Elmondta, az elmúlt évek tudatos beruházásainak és iparpolitikájának köszönhetően Magyarország északkeleti része új lendületet kap, ennek nyomán Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen új ipari központtá válik, ezzel párhuzamosan pedig a városokat körülvevő térségek is jelentős fejlődésnek indultak.

Eközben az ország déli területeinek felzárkózása még várat magára, ám két terület fejlesztési programjának kidolgozása már zajlik. Az egyik a dél-dunántúli térségé, amely Somogy, Baranya és Tolna vármegyét érinti, a másik pedig a dél-alföldi gazdaságfejlesztési program - közölte.

Szavai szerint Fejér vármegye nagyon kedvező helyzetben van, hiszen a középdunántúli régió egyik motorja, nagyon jó termelési adatok és alacsony munkanélküliséggel.

Azonban az imponáló gazdasági teljesítmény mellett is léteznek a régiónak olyan területei, amelyek fejlesztésre szorulnak, például Fejér vármegye déli része. Ezen térség számos mutatója marad el a vármegyei átlagtól”

– tette hozzá.     

Éppen ezért megkezdték egy fejlesztési program tervezését kifejezetten erre a térségre is – mutatott rá.

Navracsics Tibor beszélt arról is, hogy a vármegye középső és északi része is sajátos kihívásokkal néz szembe, hiszen a kedvező gazdasági mutatók miatt fokozott nyomás nehezedik rá. A többi között a közlekedési infrastruktúrát kell fejleszteni.

A tárcavezető országjárása részeként a területfejlesztést és az államigazgatást érintő kérdésekről egyeztetett a területi államigazgatás képviselőivel a sajtótájékoztatót megelőzően.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!