A költségvetés sikerrel vizsgázott – mondta Hollik István a parlamentben

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: a 2021-es költségvetés a pandémia, az energiaválság és a migrációs nyomás árnyékában is sikerrel vizsgázott. A gazdaság a második negyedévben 18, a harmadikban pedig 6 százalék feletti növekedési ütemet produkált – emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a kormány szakított a korábbi kabinetek megszorításokra épülő politikájával, ennek köszönhetően rekordot döntöttek a beruházások, miközben többen dolgoznak Magyarországon, mint a járvány előtt.

A kormánynak lehetősége van arra, hogy a nyugdíjprémium mellé jövőre visszaadja a teljes 13. havi nyugdíjat, a fiataloknak elengedje az szja-t, a családosoknak visszaadja az adójukat, és a minimálbért 200 ezer forintra növelje – sorolta Hollik István, megjegyezve: az ellenzék azonban folyamatosan támadta a költségvetést és annak minden elemét.

Schanda Tamás

A válaszadó Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, a KDNP alelnöke azt felelte, hogy a kormány 2010 után a segélyalapú gazdaságpolitika helyett egy újfajta, munkaalapú gazdaságot kezdett felépíteni, mert a munkahelyteremtésben, a beruházások támogatásában, az adócsökkentésben és a családok támogatásában hisz.

A kabinet az elmúlt évtizedben válságálló gazdaságpolitikát hozott létre, a patrióta magyar gazdaságvédelem a koronavírus-járvány alatt is eredményes tudott lenni – szögezte le.

2013 óta a magyar növekedés minden évben meghaladja az uniós átlagot, 2013 és 2019 között az unióban a legjobb öt közé tartozott – hívta fel a figyelmet Schanda Tamás.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!