Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Szászfalvi László: Meddig tud még Magyarország megküzdeni a migrációs nyomással?

Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben kijelentette: világszerte egyre nagyobb a migrációs nyomás. A magyar hatóságok az elmúlt két hónapban már több mint 15 ezer határsértőt fogtak el és 160 embercsempészt tartóztattak le.

 

Brüsszelben is egyre többen látják, hogy csak határzárral lehet megvédeni az EU külső határát – mondta. Hozzátette: a schengeni határok megerősítésére annál is inkább szükség lenne, mert az Európai Unió visszatoloncolásra épülő politikája nem működik. A magyar határvédelem 650 milliárd forintos költségei jelentősen megterhelik az országot és jó lenne, ha az Európai Unió hozzájárulna ezekhez a költségekhez.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: a magyar álláspont azt mondja, hogy Európa határait meg kell védeni, az unió szerint pedig mindenkit be kell engedni, és majd eldöntik, hogy ki maradhat.

Az Eurostat adatai szerint Nyugat-Afrikába a kiutasítottak 10 százalékát sikerült kivinni, Észak-Afrikában hét százalékban sikerült végrehajtani az elutasító határozatokat, míg Irakba 15 százalékban, Bangladesbe és Pakisztánba 11 százalékban - ismertette.

Közölte: Magyarországon tavaly 270 ezer illegális határátlépést sikerült megakadályozni, szinte teljes mértékben magyar költségből.