Uniós maszatolás

A Benes-dekrétumok ügyében hozott brüsszeli döntésről szólva Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke honlapjának adott szokásos heti interjújában kijelentette: „ami történt az szégyen, elsősorban Klaus elnökre, másodsorban az unióra és harmadsorban a magyar kormányra nézve”. Az Európai Unió ethoszát semmibe vevő alkun túl, az interjúban Gyurcsány Ferenc hisztérikus hangvételű beszédéről, továbbá a multik magyarországi működéséről is szó esett.

A KDNP pártelnök-frakcióvezetője a brüsszeli döntés részleteiről szólva úgy fogalmazott: „ami történt, az a tipikus uniós maszatolás. Nem lehet jó döntés az, amit mindenki úgy magyaráz, ahogy akar. Az unió, politikusainak többsége az eredményt úgy értelmezi, hogy ez nem jelenti a Benes-dekrétumok valamifajta legalizálását. Klaus elnök ellenben úgy értelmezi, hogy győzött, és a dekrétumok kvázi elfogadásra, vagy legalábbis megtűrésre kerültek”.

Semjén Zsolt megismételve korábbi álláspontját kijelentette: „ami történt az szégyen, elsősorban Klaus elnökre, másodsorban az unióra és harmadsorban a magyar kormányra nézve.

Az MSZP születésnapi buliján „élénk” hangvételű beszédével újra a nyilvánosság elé lépő Gyurcsány Ferenc esetleges visszatérését firtató kérdésre Semjén Zsolt elmondta: „a Fidesz-KDNP szövetség – mely természetes ellenfele a szocialista pártnak – politikusaként csak azt tudom kívánni, hogy minél inkább szerepeltessék Gyurcsány Ferencet, minél több megszólalási alkalmat biztosítsanak neki, és minél inkább állítsák előtérbe.

Arra a felvetésre reagálva, hogy a szocialisták és a liberálisok azzal riogatják az embereket, hogy a Fidesz és a KDNP kormányra kerülése esetén a multinacionális cégeket fogja üldözni, a Jobbik pedig azzal, hogy az MSZP- SZDSZ kormányhoz hasonlóan a Fidesz és a KDNP is multinacionális cégek érdekeit a nemzeti érdekek fölé fogja helyezni Semjén Zsolt kijelentette: „mind a két álláspont nyilvánvalóan politikai elfogultságot tükröz: az a célja, hogy a Fidesz-KDNP táborról szavazókat próbáljon lemorzsolni”.
 
A Kereszténydemokrata Néppárt korábban már számtalan esetben nyilvánvalóvá tette ezzel kapcsolatban álláspontját:„a mindenkori magyar kormánynak, minden felelős magyar politikusnak az a feladata, hogy a magyar nemzet fennmaradását, gazdagodását, fejlődését, és a magyar emberek életminőségének a javulását elősegítse – mondta a pártelnök.

Kifejtette: „annyiban fogadjuk el a multikat, amennyiben azok a magyar nemzet fejlődését és a magyar emberek életminőségét javítják. Ha ezt javítják, akkor támogatjuk, ha ezt rontják, akkor ellenezzük magyarországi működésüket. A multik esetében kell egy nagyon világos disztinkciót tennünk. Meg kell különböztetnünk a valóban technológiát hozó, effektíven valamilyen értéket előállító beruházásokat a pénzkiszivattyúzó hálózatoktól”.

A KDNP elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szocialisták és a liberálisok a magyar vállalkozókat saját hazájukban hátrányba kényszerítették a külföldi befektetőkkel szemben. Hozzátette: nem akarja, hogy bárkinek hátránya származzon országunkban abból, hogy nem magyar, de az tűrhetetlen, hogy a magyar vállalkozók a saját hazájukban csak azért vannak hátrányban, mert magyarok.

Mint mondta: „a magyar vállalkozások hátrányban vannak Németországban, mert nem németek, Franciaországban, mert nem franciák és Hollandiában, mert nem hollandok. Az nonszensz, hogy ezek után még Magyarországon is hátrányban legyenek csak azért, mert nem multinacionális cégek – tette hozzá. Ezért a Fidesz-KDNP szövetség határozott álláspontja, hogy „csak olyan gazdaságpolitikát szabad támogatni, ami alapvetően a magyar vállalkozásokat hozza helyzetbe”.

„Addig, amíg a multik gát nélkül ilyen tömegű pénzt vihetnek ki az országból profit címen - mint az a nemrégen közzétett adatokból nyilvánosságra került -, aligha várható, hogy beinduljon a gazdasági növekedés. (…) A gazdasági növekedés érdekében ezért arra kell szorítani a multinacionális cégeket, hogy a megszerzett profitot Magyarországon fektessék be” – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: „az különösen botrányos, hogy egy magát szocialistának mondó párt uralma idején nemcsak az történik, hogy a magyar vállalkozókat háttérbe szorítják a multik kedvéért, és úgy viselkednek, mint a multinacionális cégek strómanjai, hanem semmibe veszik a magyar munkavállalók jogait, ha azok történetesen egy multinacionális cégnél dolgoznak. Jellemző például a multikra az, hogy miután vasárnap is dolgoztatják az alkalmazottakat, ezért hétközben akarják kiadni nekik a szabadnapot. Vegyünk például egy áruházi eladót. Neki azt mondják, hogy kedden lesz a szabadnapja és nem vasárnap. Igen ám, de kedden a férje dolgozik, gyerekei az iskolában vannak. A család így szét fog esni. Ezért kell újra érvényesíteni a klasszikus szociáldemokrata követelést a szabad vasárnapra vonatkozóan”. Hozzátette: „az a kereszténydemokrata megközelítés, hogy a vasárnap megszentelése, a lehetőség biztosítása mindenki számára emberjogi szempontból is fontos. De a cél alapvetően az, hogy a családok ne essenek szét. Következésképpen a multinacionális cégek profitéhségét az államhatalomnak vissza kell szorítania, meg kell védenie a polgárait, és a munka törvénykönyvének betűjét és szellemét ezekkel a cégekkel is be kell tartatnia”.

A teljes interjú itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!