Hölvényi György: A baloldali pártok semmibe vették a magyar választók akaratát

A baloldali pártok semmibe vették a magyar választók akaratát – jelentette ki Hölvényi György a HírTv-nek. A KDNP Európai Parlamenti képviselője arra reagált, hogy az ellenzéki pártok Magyarország után Brüsszelben is politikai támadást indítottak a kormánypártok ellen. A Momentum, valamint a DK és az MSZP ugyanis együtt próbálják megakadályozni, hogy Fideszes politikus kerüljön az EP szakbizottságainak elnöki vagy alelnöki pozícióiba.

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt külügyi igazgatója, a párt európai parlamenti képviselője

Az Európai Néppárt 5 Fideszes EP-képviselőt jelölt a szakbizottsági alelnöknek. Deutsch Tamás a költségvetési ellenőrző szakbizottság, Gál Kinga pedig a biztonságpolitikai testület alelnöke lett. Bocskor Andreáról, Trócsányi Lászlóról és Hidvéghi Balázsról elhalasztották a szavazást. Hidgvéghi Balázs a LIBE, azaz az Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottság egyik alelnöke lenne.

A LIBE ülésén részt vett Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője is, aki a voksolás elhalasztását sikerként értékelte. Közösségi oldalán úgy fogalmazott: a szakbizottság azért nem szavazott Hidvéghi jelöléséről, mert Európában látják, hogy az európai alapjogok védelmét nem lehet rábízni arra, aki évek óta lábbal tapossa azokat. Kis győzelem, de győzelem ez a demokratikus Magyarországnak is - fűzte hozzá.

A magyar baloldali európai parlamenti képviselők semmibe vették a magyar választók akaratát legújabb akciójukkal - reagált a KDNP európai parlamenti képviselője a Hír Televíziónak. Hölvényi György kiemelte: a Fidesz-KDNP hatalmas fölénnyel nyerte meg az Ep választásokat, az ellenzéki politikusok mégis megpróbálnak furkálódni ellenük.

Hidvéghi Balázs EP-képviselő szerdán Magyarország élőben című műsorunkban úgy fogalmazott: látványos kudarcot vallott a bevándorlás-párti ellenzék.

A HírTv brüsszeli tudósítója, Zöldhegyi Katalin közben arról számolt be, az is elképzelhető, hogy az elnök- illetve alelnök választásokat akár szeptemberig is elhalaszthatják.

Az Európai Parlamentnek 22 állandó bizottsága van. Egy bizottságnak jellemzően négy alelnöke van.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt >>