Nagyboldogasszony ünnepe

Szűz Mária mennybevételét ünnepli ma a világegyház. Az ünnep ősi magyar elnevezése Nagyboldogasszony. Parancsolt ünnep, ami a katolikusok számára misehallgatási kötelezettséget jelent. Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján számos magyarországi és határon túli magyar templom tartja búcsúünnepét.

Az Egyház szent hagyománya szerint Jézus nem engedte át a földi enyészetnek édesanyja testét, hanem magához emelte a mennyei dicsőségbe. Mária elszenderedésének ünnepét Jeruzsálemben már a VI. században ünnepelték, és a VII. századtól Rómában is elterjedt. Az ünnepet Szent István király is megülte, és e napon ajánlotta Magyarországot Szűz Mária oltalmába. Ezért nevezzük őt Magyarország égi pártfogójának, vagyis Patrona Hungariae-nak. Szent István 1038-ban Nagyboldogasszony napján hunyt el.

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján számos magyarországi és határon túli magyar templom tartja búcsúünnepét (Pusztacsatár, Csongrád,  Mátraverebély–Szentkút, Polgár, Kispest, Nagyvárad, Ercsi, Szent István-bazilika, Máriagyűd).

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!