Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Juhász Hajnalka az ET-elnökségről: Hazánkra most felelősségteljes feladat hárul

Magyarország 1990-es csatlakozása óta immár másodszor tölti be az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöki tisztét. Az 1949-ben életre hívott Európa Tanács kontinensünk legnagyobb, 47 tagországot tömörítő nemzetközi szervezete. Az elnökség mindig lehetőség egy ország számára, hogy bemutathassa értékeit, nemzetállami gondolkodásmódját.

Elnökségi prioritásaink hűen tükrözik azokat az értékeket, amelyben a magyar kormány hisz és, amely fontosságára nemcsak fel kívánja hívni a figyelmet, hanem kiáll azok megvédése mellett.

Méltán lehetünk büszkék egyedülállóan gazdag és széleskörű elnökségi prioritásainkra, amely a nemzeti kisebbségek hatékony védelmének előmozdítása; az ifjúság és a gyermekek, valamint a családi értékek, gyermekek jogainak védelme; a vallások közötti párbeszéd előmozdítása; a kiberbűnözés és a mesterséges intelligencia kihívásainak kezelése, végül, de nem utolsósorban a környezetvédelem és fenntartható fejlődés. Jól látható, hogy elnökségi célkitűzéseink összhangban vannak a Kormány eddigi erőfeszítéseivel és politikájával, amely a közjogi nemzetegyesítést és nemzeti érdekvédelmet, a családtámogatások kiterjedt rendszerét, a humanitárius segítségnyújtás fontosságát, a digitalizációs versenyképesség fejlesztését, illetve a fenntarthatóság megvalósítását helyezi előtérbe.

Európa jelentős részre sajnos mára elfordult azoktól a tradicionális értékektől – szuverén nemzetállamok közössége, polgári és vallási szabadságjogok, nemzeti identitás, közös kulturális örökségünk –, amelyekre elődeink a kontinens jövőjét építették, és nem meri vállalni önmagát. Hazánkra most felelősségteljes feladat hárul annak érdekében, hogy olyan elnökségi prioritások megvalósítását tűzzük magunk elé, amelyek segíthetnek újra visszatérni arra az útra - a tradíciók, alapvető értékek, közös kulturális hagyományok - , amelyek megőrzése és megvédése hívta életre a kontinens legnagyobb nemzetközi szervezetét, az Európa Tanácsot.

dr. Juhász Hajnalka
a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke,
az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnöksége prioritásaival összefüggő nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszteri biztos