Nacsa Lőrinc: Nem tűrhetjük, hogy a deviancia utat nyerjen az iskolában

Nacsa Lőrinc (KDNP), az Országgyűlésben elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezte a pedagógusok bántalmazását. 

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke

Nem tűrhetjük, hogy a deviancia utat nyerjen egyetlen magyar iskolában sem - hangoztatta. Szerinte a támadásokkal szemben a pedagógusok sokszor tehetetlenek, a hatályos jogszabályok alapján nincsenek eszközeik. Megjegyezte, nem új keletű a probléma és csak az iskolák kis részét érinti.
    
A kormánypárti képviselő közölte, a törvényjavaslat egy átfogó, komplex megoldást tartalmaz, elsődleges célja a megelőzés, a pedagógusok és a tanulók védelme, valamint az erőszakba torkolló extrém esetekben - a szigorú szankciók révén - az elrettentés.
    
Szerinte az iskolaőri hálózat felállításának is az a célja, hogy növelje a pedagógusok, az iskolában dolgozók biztonságérzetét, a diákoknak pedig visszatartó erőt jelentsen. Elmondta, az iskolaőrök csak a szükségesség és az arányosság elve alapján járhatnak el.
    
Szólt arról is, hogy leszállítják a büntethetőség korhatárát 12 évre, de feltétel marad, hogy az elkövető belássa és felismerje a bűncselekmény következményeit.
    
Nacsa Lőrinc szerint a családnak is nagy a felelőssége, ezért az érintett családokat szükséges mentorálni.

**************************************

KDNP: támogatható a javaslat

A Bérgarancia Alapról szóló törvény módosítását egyetlen képviselő sem ellenezte az Országgyűlésben, többen viszont a nyugdíjasok szövetkezeti foglalkoztatási formájával kapcsolatos kifogásukat hangoztatták a jogszabály-módosítás általános vitája során kedden az Országgyűlésben.

Nacsa Lőrinc (KDNP) szerint világos, átlátható, rövid, egyszerű, ezért „abszolút támogatható" a javaslat.
    
Annak a reményének adott hangot, hogy többé nem fordulnak elő olyan visszásságok, mint a Czeglédy Csaba, „Gyurcsány Ferenc kebelbarátja és ügyvédje" által vezetett szövetkezetekben.
    
Hozzátette: ha csekély költségvetési pluszforrást kell e feladatra fordítani, az azt jelenti, hogy a cégek kifizetik dolgozóikat, azaz nem az államnak kell helyettük helytállnia.

********************************

 Magyarország erkölcsi kötelessége a vegyi fegyverek elleni küzdelem
    
Nacsa Lőrinc (KDNP) az Országgyűlésben kifejtette: a 20. század tömegpusztító fegyverei megmutatták az emberiségnek, hogy milyen súlyos veszélyeket rejtenek, ezért minden lehetséges eszközzel fel kell lépni ellenük; Magyarországnak is erkölcsi kötelessége az ezek elleni harc. Hozzátette: a módosítás elfogadása a vegyi fegyverek elleni nemzetközi erőfeszítésekhez járul hozzá.
    
MSZP: támogatni kell a módosítást
    
Mesterházy Attila (MSZP) közölte: maximálisan egyetért az előtte szóló képviselővel, támogatják a módosítást.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!