Schanda Tamás: Önök progresszívnek gondolják magukat, de csak nettó kommunisták

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kifejtette az Országgyűlésben, hogy míg a magyar emberek mind egy emberként mozdultak meg a bajban, addig az ellenzék kihúzta magát a munkából, fontosabb volt számára pillanatnyi, önös politikai érdekeinek képviselete. Fake news-nak, nem létezőnek nevezte a brüsszeli 2000 milliárdos támogatást.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára
    
Szerinte az ellenzék ugyanazt a receptet ismételgeti a válságkezelésben, amely egyszer már kudarcot vallott: segélyalapú gazdaságot szeretne és ha tehetnék, újra eladósítanák Magyarországot. Szólt arról is, hogy a baloldali vezetésű önkormányzatok sorra jelentik be a megszorításokat, leépítéseket.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) arról beszélt az Országgyűlésben: szerinte komoly aggodalomra ad okot, hogy a szakképzési centrumokban dolgozó, közismereti tárgyakat oktató tanárok számára nem megfelelő a minősítési rendszer, így a szakoktatókhoz képest csak csekély béremelésben lesz részük. Azt kérdezte, hogyan oldják meg ezt a kérdést.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: míg a szocialisták kormányon elvették a pedagógusok bérét a válság alatt, a mostani kormány júliustól átlagosan 30 százalékkal emeli a szakképzésben dolgozók tanárok bérét, ami éves szinten 30 milliárd forintot jelent. Hangsúlyozta: teljesítményalapú, versenyképes bérezés jön létre, amelyben mindenki csak jobban járhat, fizetéscsökkentésről nem lehet szó.
    
Kunhalmi Ágnes kiemelte: jó szakképzés kell, ennek alapja pedig a közismereti tanárok elismerése.
    
Schanda Tamás megismételte: olyan nem fordulhat elő, hogy valakinek kevesebb lesz a bére és nem több.

Párbeszéd: több forrást a munkahelyek megvédésére!
    
Burány Sándor (Párbeszéd) azt követelte a kormánytól az Országgyűlésben, hogy az európai országok többségéhez hasonló mértékű forrásokat fordítson a munkahelyek megvédésére, és olyan álláskeresési járadék megteremtésére, amivel a járvány okozta nehéz időszakot át tudják vészelni a munkájukat elvesztő emberek.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és a Technológia Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: Magyarország idejekorán megtette szükséges lépéseket az emberi élet megvédésére, és leszámítva a baloldalt, mindenki összefogott a védekezés érdekében. Kiemelte: a kormány a GDP 20 százalékát jelentő, történelmi léptékű gazdaságvédelmi akciótervet indított, így munkahelyteremtésre és munkahelyvédelemre európai összehasonlításban is kiemelkedő források jutnak.
    
Ezzel szemben - folytatta - a Párbeszéd javaslatai segélyezésről és alapjövedelemről szólnak, ezek bevezetése viszont államcsődhöz vezetne, emellett a Párbeszéd megnövelné a magyar családok adóterheit és új adóformákat vezetne be. „Önök progresszívnek gondolják magukat, de továbbra is csak nettó kommunisták" - fogalmazott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!