Újbudán folytatódhat a kormánypárti sikersorozat

Az idén megtartott fővárosi időközi önkormányzati választásokon taroltak a kormánypárti képviselők a baloldal jelöltjeivel szemben, nyolc választásból hetet a Fidesz–KDNP politikusai nyertek meg. Vasárnap Újbudán két körzetben is választanak a polgárok, és Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a kerületi Fidesz elnöke a Magyar Hírlapnak nyilatkozva elmondta, abban bízik, hogy a sort ők folytatják.

– Mi az igazi tétje az újbudai vasárnapi időközi önkormányzati választásnak?

– Nálunk is nagy a tétje a vasárnapi választásnak, hiszen siker esetén hatásosabban képviselhetjük majd a kerületiek érdekeit. A 2019-es önkormányzati választáson Budapesten nem szerepeltünk a legjobban. A baloldal kudarcos fővárosi és kerületi regnálásának következményeit ugyanakkor a saját bőrükön érzik már a választók.

– Mire számít a vasárnapi választáson?

– Sajnálatos tény, hogy 2019-ben, kilencévnyi Fidesz–KDNP-s városvezetés után elvesztettük a kerületet. Szeptember 18-án két önkormányzati körzetben is időközi választás lesz. A választópolgárok most újra lehetőséget adhatnak lelkiismeretes, a kerületi polgárokért dolgozni akaró képviselők számára, akik a képviselő-testületi munkában nagyobb súllyal képviselhetik az érdekeiket. Szerintem két jó jelöltet indítunk.

Lágymányoson az a Jankó István indul, aki huszonegy évig volt egyéni körzetben önkormányzati képviselő. Rendkívül tapasztalt, és a kerületi ügyeket behatóan ismeri, így megválasztása esetén a lágymányosiaknak végre megbízható képviselőjük lenne. A másik választás Sasad, Sashegy, Gazdagrét egy kisebb részét öleli fel, ahol Elekes Tamás a jelöltünk, aki kiváló szakember, Újbuda, a kerületi polgárok iránti elhivatottságához pedig nem fér kétség. Egy tapasztalt, valamint egy fiatal, lelkes jelöltünk van, abban azonban hasonlítanak, hogy mindketten nagy munkabírásúak, sokat szeretnének tenni a körzetükért.

– A kampány során Újbudán is tapasztalták a kormánypártok felé irányuló bizalmat?

– Rengeteg pozitív visszajelzést, megerősítést kaptunk, ezért bízom benne, hogy tudjuk folytatni azt a szép sikertörténetet, amit eddig a budapesti önkormányzati választásokon elértünk, akár az I. kerületre gondolunk, akár Budafokra vagy Óbudára.

– Az elmúlt három évben, amióta baloldali polgármestere van László Imre személyében, mennyire fejlődött Újbuda?

– Az idősek tisztelete mindig fontos volt számomra, ezért kellő tisztelettel vagyok László Imre polgármester úr iránt is, de úgy látom, hogy városvezetőként egyfajta jutalomként éli át a megválasztását, mintegy a tiszteletre méltó pályafutásának a megkoronázásaként, hiszen korábban országgyűlési képviselő, sikeres orvos, kórházigazgató, sportvezető volt. Az elmúlt hároméves tevékenysége viszont kimerül abban, hogy örül a 2019-es választási győzelmének. Egy megválasztott polgármestertől azért valamilyen aktivitást elvárhatnak a kerületi polgárok, ám folyamatosan ennek a hiányával szembesülnek.

Ez tükröződött, amikor a főútvonalak mentén és sok helyen derékig ért a gaz, majd fűnyírás helyett kitettek egy táblát, amely szerint azok a területek méhlegelők. Döntően ilyenekben merül ki a jelenlegi baloldali városvezetés tevékenysége, azaz különböző látszatmegoldásokkal és pótcselekvésekkel találkozunk.

Ebben az orosz–ukrán háború miatti különösen nehéz és válságos időszakban, amikor háború dúl a szomszédságunkban, amikor energiaválság van Európa-szerte, amikor az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt nehéz helyzetbe került Magyarország is, a magyar kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy könnyítsen az emberek terhein, akkor ők éppen ellenkezőjét teszik, újabb terheket rónak az emberekre. Azt találták ki, hogy a helyi polgárok parkolási díját kettőezer forintról tizenkettőezer forintra megemeli az önkormányzat, a második kocsi után pedig már huszonnégyezer forintot kell fizetniük.

– Úgy érzi, megállt a korábban dinamikusan fejlődő városrész fejlődése?

– Egyáltalán nem látok értelmes beruházást a kormányzati fejlesztéseken kívül. A gyermek-egészségügyi központ kialakítását még 2019 előtt mi kezdtük el, mi terveztük meg, mi kerestünk hozzá forrást, amit döntően a kormány biztosít, és egy kisebb önkormányzati támogatás mellett most megpróbálják úgy beállítani, mintha az az ő tevékenységük nyomán valósulna meg. Ahhoz képest, hogy az önkormányzat tisztességes költségvetésből gazdálkodhat, ami kellő lehetőséget biztosítana, hogy ne megszorító intézkedéseket alkalmazzon a DK-s és baloldali vezetésű önkormányzat, lenne rá forrásuk, hogy azt keressék hogyan tudnának segíteni az embereknek. Ezt nem látjuk, és abban reménykedem, hogy az újbudai a választók is látják, csupán üres ígéretek voltak azok, amelyekkel három éve a baloldal megnyerte a kerületben az önkormányzati választásokat.     

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!