Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Vejkey Imre: A háború nehézségeket okoz az élelmiszerellátásban is

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője kedden napirend előtt kiemelte: Európát ma gazdasági mélyrepülés, demográfiai katasztrófa és élelmiszerválság fenyegeti, lesújtóak a háború következményei. A háború és az ellátási láncok körüli káosz az egekbe lökte az élelmiszerárakat és az egyik legfontosabb kérdés, amely foglalkoztat mindenkit, hogy lesz-e globális éhínség – mutatott rá.
 

Kitért rá: amíg a magas olajárak a szállítási költségeket növelik, addig az elszabadult árú földgáz a műtrágyagyártás költségét növeli, sőt már az előállítását is veszélyezteti. Ez pedig azzal jár, hogy műtrágyából már most hiány van – tette hozzá.

Kifejtette: az orosz-ukrán háború miatt műtrágyahiány keletkezett az egész világon és a műtrágya árának drasztikus emelkedése még nehezebb helyzetbe hozza az élelmiszer-exportőr országokat. Ha nem lesz megoldás erre a problémára, akkor „a megfizethetőség válsága jövőre az élelmiszerhiány válságává válik” – fogalmazott a képviselő.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára közölte: az elmúlt időben a mezőgazdaság és az élelmiszeripar több súlyos kihívással szembesült Európában, és a helyzetet nehezíti a háború, valamint az elhibázott szankciók és az idei évi aszály. A gazdasági szankciókat Magyarország mindig fenntartásokkal kezelte és nem fogad el olyan intézkedéseket, amelyek az országot hátrányosan érintenék – jelentette ki.

Közölte: évtizedek óta nem látott problémák vannak az élelmiszerellátásban, de kiemelkedő eredménynek számít, hogy Magyarországon a lakosság ellátása biztosított, ami az idei, rendkívüli évben is így van.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány minden eszközzel igyekszik segíteni az ágazatot, a gazdákat.