Rétvári Bence: Bűnözők voltak, akik a kommunizmus révén a hatalmat megszerezték

Bűnözők voltak azok, akik a kommunizmus ideológiájának, Marx tanainak felhasználásával a hatalmat megszerezték és megtartották - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn, a kommunizmus áldozatainak emléknapján Szegeden.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára beszédet mond a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Glattfelder Gyula téri emlékműnél, Szegeden 2019. február 25-én. (MTI fotó: Rosta Tibor)

Rétvári Bence emlékeztetett, 1950 és 1953 között egymillió ember ellen indult büntetőeljárás, több mint 600 ezer vádirat és több mint 300 ezer elmarasztaló ítélet született.
    
Nyolcszázezer honfitársunkat hurcolták a Gulagra málenkij robotra, közülük 200 ezren soha nem tértek vissza. Az ötvenes évek elején vagy az 1956-os forradalmat követő megtorlások során több ezer embert végeztek ki. A kommunizmus áldozatai voltak a Recskre kényszermunkatáborba hurcoltak, a kitelepítettek, az internáltak, a munkahelyükről elbocsátottak és azok is, akiket soha nem engedtek továbbtanulni - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.
    
Az államtitkár rámutatott, a kommunisták célja az volt, hogy mindenkit megfélemlítsenek az országban. Erre azért volt szükségük, mert soha nem volt valós társadalmi többségük - tette hozzá.
    
„Magyarország élő és egészséges testét a kommunizmus csak akkor tudta megtámadni, amikor legyengült" - mondta Rétvári Bence. Először, amikor az első világháború végén szétesett az Osztrák-Magyar Monarchia és nem volt valódi vezetése az országnak, majd másodjára szintén egy vesztes háború végén, amikor itt voltak a megszálló szovjet csapatok - sorolta.

Rétvári BenceBartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke (b) és Halkó Pál alelnök koszorúz a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából a Glattfelder Gyula téri emlékműnél, Szegeden 2019. február 25-én. (MTI fotó: Rosta Tibor)

A politikus úgy fogalmazott: harminc éve mindig egyfajta kettős mércét éreztünk. Mintha a kommunizmus áldozatai kevésbé lettek volna fontosak, mint a nemzeti szocialista diktatúráé. Aztán eljött 2018-2019, és azt látjuk, hogy azok, akik harminc éven keresztül mentegették a kommunista időszak rémtetteit, most a náci szólamok követőit mosdatják, a velük való összefogásról beszélnek - mondta az államtitkár.
    
Szólt arról, hogy a kettős mérce „nagyon szomorú jele" volt, amikor Jean-Claude Juncker a közelmúltban Marx-szobrot avatott. Az Európai Bizottság elnökének nem Marx-szobrot, hanem a marxizmus áldozatainak emlékművét kell felavatnia. Mert a marxizmus nem adott Közép-Európának, hanem csak elvett. A marxizmus és a kommunizmus bárhol valósult meg a világban, mindenhol elnyomást, diktatúrát hozott - mutatott rá a kereszténydemokrata politikus.
    
Rétvári Bence azt mondta: a kommunista vezetőknek sem múltjuk, sem jövőjük, úgy gondolják, mindennel szakítani kell, ami korábban történt. Ezt láthattuk Magyarországon is. Mindent el akartak törölni, ami nemzeti, hagyományos, keresztény. Ez a filozófia a kommunisták utódpártjában is megjelent, csak ők ezt a gazdaság terepén mutatták be. A múlt nem érdekelte őket, ezért bármit privatizáltak, és a jövő sem, ezért bármennyi hitelt fölvettek, csak a pillanatban és a hatalom maximalizálásában gondolkodtak - fogalmazott.
    
A KDNP-s politikus rámutatott: az utódpárt ma is bent van a parlamentben, ott ülnek a száz évvel ezelőtti Magyar Kommunisták Pártja jogutódjának mostani tagjai. Számukra nem a kommunizmus az ideológia, hanem a globalizmus. A kettőben közös pont, hogy minden, ami nemzeti, az kirekesztő, éppen ezért próbálnak minden identitást eltörölni - hívta fel a figyelmet.
    
„Nekünk nem az izmusokat kell keresnünk, és nem a kommunistákat kell rehabilitálnunk, vannak alapértékeink: a család, a keresztény hit és a nemzet, amely évszázadokon keresztül megőrzött bennünket itt a Kárpát-medencében" - hangsúlyozta Rétvári Bence, hozzátéve: nem akarjuk lecserélni a családot a migrációra, a hitet a fogyasztásra és a világnézeti semlegességre, a nemzetet a multikulturalizmusra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!