Elvtársak 60 éve, 10 éve és ma

Érdemes visszanézni az ősbűnökre, majd a folytatásra! Annak ellenére, hogy leverték és megtorolták, annak ellenére, hogy évtizedekig tiltották a megemlékezést, ellenforradalomnak titulálták, az ország nagy többsége nemzeti ügyként tekintett erre a 60 évvel ezelőtti csodálatos és nehéz időszakra.

 kdnp.hu – Bartha Szabó József

Kifütyülték mind a lengyel, mind a magyar himnuszt. Szégyene ez a baloldalnak, szégyene egész politikájuknak hangsúlyozta napirend  előtti felszólalásában a kereszténydemokrata politikus.

SOLTÉSZ MIKLÓS, (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Tegnap ünnepelt az ország, tegnap emlékezett meg a világ a XX. század talán legtisztább, legszebb forradalmáról. Annak ellenére, hogy leverték és megtorolták, annak ellenére, hogy a kommunisták és a szocialisták évtizedekig tiltották a megemlékezést, ellenforradalomnak titulálták, az ország nagy többsége nemzeti ügyként tekintett erre a 60 évvel ezelőtti csodálatos és nehéz időszakra. Hogy egyes baloldali pártok miért nem tudnak fölemelkedni önmagukon, a nemzeti egységben miért nem akarnak részt venni, arra nincs magyarázat.

- Érdemes visszanézni az ősbűnökre, majd a folytatásra. Talán mindez  választ ad tegnapi, vállalhatatlan viselkedésükre, amit tettek a 60. évfordulón is. 1956-ban Apró Antal - talán ismerős e név, főleg a szocialistáknak, Gyurcsány Ferencnek - a következőt nyilatkozta: „Nem tartunk még ott, hogy nagylelkűségről beszéljünk, és olyan hangulat alakuljon ki, elég volt a megtorlásból!” - mondta mindezt Apró Antal a forradalom leverése után. Marosán György hasonlóan nyilatkozott: „Mától kezdve nem tárgyalunk, mától kezdve lövünk!” - mondta munkások tiltakozásaira. Biszku Béla a következőt mondta: „Az ellenforradalmi szervezkedés bűnöseinek felelősségre vonásánál sok az enyhe ítélet és viszonylag kevés a fizikai megsemmisítések száma!”

- Nem csoda, hogy ezek után szellemi, fizikai örököseik, kommunisták, szocialisták, a baloldal az 50 éves évfordulót sem tudták tisztességesen megünnepelni. Fiatalokat rabosítottak, ünneplőket vertek szét, tették tönkre az ünnepet. Érdemes megnézni ennek az időszaknak, azaz a tíz évvel ezelőtti időszaknak a nyilatkozatait. Gyurcsány Ferenc a következőt mondta zárt ülésén: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.” Ehhez asszisztáltak. Majd asszisztáltak szocialisták és baloldaliak ahhoz is, hogy ezt követően, az ünnepségsorozat során szétverték az embereket és a civileket. Ezek után itt a parlamentben, itt az Országgyűlésben, amikor Gyurcsány Ferenc beszámolt a rendőri brutalitásokról, a következőt mondta: „De hozzáteszem, elfogadhatatlan az is, ha a rendzavarókat szabadságharcosoknak hívjuk, vagy békés tüntetőknek tituláljuk őket. A kormánynak az az álláspontja, hogy a rendőrség fellépése október 23-án összességében törvényes, indokolt és arányos volt.”

- Mind támogatták ezt az időszakot, tisztelt szocialista képviselők! És az a cinizmus, ami folytatódott ezután, azt hiszem, mindent elárul. Hiszen 2011 februárjában Gyurcsány így szólt: „Emberek szemét? Ön hány ilyen emberről tud?”  Ezt válaszolta egy újságírónak. Ezek után a baloldal viselkedése sajnos várható volt a tegnapi napon. Elkeserítő, gyalázatos, de számítottunk rá. Miközben a világ számos országában méltóan emlékeztek meg a 60. évfordulóról, és itt, ezen az ünnepségen részt vett Andrzej Duda, Lengyelország köztársasági elnöke, a baloldali politikusok és támogatóik fütyülnek. Miközben Lengyelország-szerte stadionokat és középületeket világítanak ki, azalatt önök kifütyülik mind a lengyel, mind a magyar himnuszt. Szégyene ez a baloldalnak, szégyene egész politikájuknak!

- Molnár Gyula így nyilatkozott még tegnap: „Nem hittük volna, hogy azok, akik ’56 örököseinek vallják magukat, ők azok, akik nap mint nap megsértik és meggyalázzák ’56 eszméit.” Mondják ezt önök, akik leszármazottai, akik jogos örökösei az MSZMP-nek, akik tíz évvel ezelőtt szétverték azt a gyönyörű 50 éves évfordulót, aminek következtében sok-sok embert és fiatalt rabosítottak. Ezek után, tisztelt szocialista képviselők, miután nem kértek még eddig bocsánatot, így viselkedtek a 60. évfordulón, ahogy egyébként most is, önök teljesen alkalmatlanok a magyar nemzet, Magyarország vezetésére!