Kiállunk Magyarországért

Orbán Viktor szerint a Fidesz és a kormány minden helyzetben, bárkivel szemben kiállt és kiáll Magyarország, az itt élők mellett. A pártelnök-miniszterelnök a Fidesz kongresszusán, miután újraválasztották, azt mondta: a Fidesz megtanulta, hogy nem ideológiákért, hanem Magyarországért kell kiállnia, így kiállt az országért a nemzetközi és a hazai baloldallal szemben is. A miniszterelnök kitért arra, hogy a magyar uniós elnökség ideje alatt nemcsak Magyarországért álltak ki, de Európáért, a közös célokért és az európai polgárokért is.

„A hazai és a nemzetközi szocialisták politikája egyszerű, mint a faék: demokrácia csak akkor van, ha ők vannak a kormányon"

Minden küzdelmünkből erőt tudtunk meríteni, végső soron mindegyik erősebbé tett bennünket – mondta Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ régi-új elnöke a tisztújító kongresszuson. Emlékeztetett arra, hogy a Fideszt létrejötte óta sokan próbálták lebeszélni arról, hogy ne azt képviseljük, amit. „Hagyjuk a pokolba az igazságot, legyünk pragmatikusak, és álljunk be a sorba”. Hozzátette: nem hagyták magukat, minden harcukat megharcolták. Mi voltunk, akik kimondtuk, hogy a szovjet katonák menjenek haza. Kiálltunk a szabadságért, a demokráciáért. Emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány hozta létre a Széchenyi-tervet, kiharcolták a családok számára az otthonteremtés lehetőségét, eltörölték a tandíjat, és megoldották, hogy negyven év munkaviszony után a nők elmehettek nyugdíjba. Harcoltunk a megszorítások ellen, felvettük a kesztyűt a hazugságok ellen, és kimondtuk az igazságot akkor is, ha ezzel választást lehetett veszíteni – sorolta a kormányfő.

A hazai és a nemzetközi szocialisták politikája egyszerű, mint a faék: demokrácia csak akkor van, ha ők vannak a kormányon, hozzáfűzve: a magyar kormány kiállt az ország mellett, amikor nemtelen támadások érték Európában, és világossá tette, nem tűr beleszólást, kioktatást senkitől. „Kiálltunk az emberekért, amikor bank- és válságadót vezettünk be a megszorítások helyett (...), amikor csendben és békében elköszöntünk az IMF-től. Az emberek melletti kiállásként értékelte a miniszterelnök azt is, hogy közölték a rendvédelmi dolgozókkal: senki, így ők sem követelhetnek maguknak indokolatlan előnyöket és kiváltságokat. Kiálltunk és továbbra is kiállunk azért, hogy Magyarországon is legyen következménye a szavaknak és a tetteknek, ezért ragaszkodunk az elszámoltatáshoz”.

Orbán Viktor kiemelte: sokat tanultak az elmúlt tíz év alatt. Mint mondta, megtanulták, hogy a győztesnek nem igaza van, hanem dolga és kötelessége. Mint mondta, megtanulták, hogy a politika világában nem lehet tévedések nélkül dolgozni, hogy nem azt kell nézni, ami elválasztja, hanem ami összeköti az embereket. Megtanultuk, hogy nem ideológiák mellett kell kiállni, hanem az emberek mellett. Orbán Viktor kiemelte, a Fidesz ideológiai, elméleti és értelmiségi párt helyett az emberek melletti kiállás pártja lett. A mi politikai krédónk tiszta és világos: mi mindig, minden helyzetben kiállunk Magyarországért és a magyarokért bárkivel szemben.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a magyar uniós elnökség ideje alatt nemcsak Magyarországért álltak ki, de Európáért, a közös célokért és az európai polgárokért is. Ha ezen az úton haladunk tovább, akkor ismét megerősödhet Európa, rámutatva: az adósság és a munkanélküliség elleni csatát meg kell vívni hozzá.

Pokorni Zoltán szerint az elkövetkező években számukra a legfontosabb belső parancsnak a mértéktartásnak kell lennie. Mint mondta: nagyon nehéz egy év áll mögöttünk, ugyanakkor büszkék is lehetünk rá. A Fidesz alelnöke az okokat és a konfliktusok magyarázatát abban látta, hogy hatalmas, néhol túlzott volt a várakozás, a csodavárás. Másodsorban említette, hogy gyakorlatilag működésképtelen, finanszírozhatatlan országot vettek át egy éve. A harmadik ok a közügyek, a politika kriminalizálódása volt, negyedik pedig, hogy egész Európa is talán legnehezebb gazdasági válságát éli át. Ötödikként említette, hogy az uniós elnökség rengeteg energiát vitt el, és utolsóként jelölte meg az ellenzék kritikáját.

Varga Mihály szerint a kormány az elmúlt egy évben elhárította a gazdasági összeomlás veszélyét. Emlékeztetett arra, hogy a kormányoldal a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében új eszközökkel élt: állami költségstopot és bérplafont vezetett be, csökkentette a pártok költségvetési támogatását, 98 százalékos adóval sújtotta a több millió forintos végkielégítéseket. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt is mondta: az előző kormányok tagjainak, Bajnai Gordonnak, Veres Jánosnak, Draskovics Tibornak „felelnie kell azért, amiért az ország következő tíz évét elzálogosították”. Varga Mihály ugyanakkor hangsúlyozta: hamis állítás, hogy a kormány külfölditőke-ellenes volna, a bankok és az energetikai vállalatok közül a legnagyobb adóterhet magyar cégek fizetik. Kitért arra, hogy a Fidesz-kormány nem feledkezett meg „szövetségeseiről”, a hazai kis- és közepes vállalkozásokról, segítésük érdekében csökkentette a társasági adót, elindította az Új Széchenyi-tervet és a Széchenyi beruházási hitelt.

Pelczné Gáll Ildikó szerint sem a magyar médiatörvény, sem az új alaptörvény európai szellemiségéhez nem férhet kétség. A Fidesz tisztújító kongresszusán a párt alelnöke, európai parlamenti (EP) képviselő az eddigi kormányzati lépésekről, benne a magyar EU-elnökségről szólva úgy fogalmazott: az a magyar felelősségéről és a felelős politizálásról szólt. Pelczné Gáll Ildikó kitért a nőpolitikára is, kijelentve: a család és a hivatás nem zárja ki egymást.

Kósa Lajos szerint, ha a kormányoldal nem tartja a kapcsolatot az emberekkel, veszélyben lehet a következő választási siker. A Fidesz ügyvezető alelnöke közölte: a sikerhez emellett arra van szükség, hogy a Fidesz megőrizze a hitelességét. Debrecen polgármestere példaként azt mondta, ha a rendvédelmi dolgozók nem kaphatnak korkedvezményes nyugdíjat, akkor ugyanez legyen érvényes az önkormányzati vezetőkre is. Szavai szerint a politikai munkamegosztás ma úgy néz ki, hogy a Fidesz–KDNP kormányoz és foglalkozik az ország dolgaival, a szocialisták pedig viszik a politikai show-t. Az országos elnökség kongresszusi beszámolójában az ügyvezető alelnök arról tájékoztatott, hogy ma a Fidesznek 40 320 tagja van, az alapszervezetek száma pedig 1188.

Erős Magyarországot fogunk teremteni, erős, összetartó társadalommal, versenyképes gazdasággal, hatékony államigazgatással, melyek minden magyar ember boldogságát szolgálni fogják – mutatott rá beszédében Navracsics Tibor a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője, miniszterelnök-helyettes. A nemzeti összetartozás napjának törvénybeiktatásától kezdve a kettős állampolgárságon keresztül az uniós elnökségi feladatok ellátása mellett az Új Széchenyi Terv, a Széll Kálmán Terv, a Magyary Zoltán Terv mind-mind újdonságot, átalakítást hozott olyan területeken, ahol az elmúlt 20 évben nem értek el reformot, vagy rontottak a helyzeten az egymást követő kormányok. A Fidesznek jó esélye van arra, hogy nemcsak Magyarország számára kínál újszerű recepteket a gazdasági válság megoldására, hanem Európában is egyre többen figyelnek fel az általunk alkalmazott megoldásokra.

Kövér László értékelte az Országgyűlés munkáját. A mögöttünk hagyott fél év meglehetősen zsúfolt törvényalkotási munkával telt el, soha ilyen tempót nem diktált még Magyarországon Országgyűlés. Számottevő és meghatározó erejű hiba nélkül sikerült kormányozni az országot, és köszönetet mondott a Fidesz-frakció tagjainak a támogatásért, és a törvényhozásban mutatott aktivitásért. Az Országos Választmány elnöke köszönetet mondott a küldötteknek is a hosszú, nagy, kimerítő menetelésért, azért a munkáért, mely lehetővé tette a nyolc éves szocialista kormányzás túlélését, és a sikeres kormányzati munkáért. Köszönetet mondott a választóknak is a bizalomért, és az elmúlt egy évben tanúsított türelmes támogatásért. Egy nagyon nehéz, embert próbáló, konfliktusoktól sem mentes egy esztendő után is minden felmérés arról szól, hogyha ma lennének a választások, akkor a Fidesz-KDNP pártszövetség most is kétharmadot szerezne. A választmány elnöke hangsúlyozta: bármennyire is büszke lehet a Fidesz-KDNP a támogatottságra, józanul és önkritikusan hozzá kell tenni azt is, hogy ebben benne van az alternatíva teljes hiánya is. Nagyon más út nem mutatkozik Magyarország kiemelésére, történelmének egyik legkomplexebb és legmélyebb válságából, mint amit a Fidesz-KDNP elkezdett. A szocialistákról szólva emlékeztetett arra, hogy egy szóval sem kért bocsánatot az MSZP azért a csődtömegért, melyet felhalmozott. Nem kértek bocsánatot azért, hogy 2006-ban elcsalták a szabad választás lehetőségét, nem kértek bocsánatot december 5-ért, hogy megtagadták nemzettársainkat, és nem kértek bocsánatot 2006 őszi eseményekért sem.

Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt XXIV. tisztújító kongresszusán vasárnap. A küldöttek újraválasztották a négy alelnököt, Kósa Lajost, Pelczné Gáll Ildikót, Pokorni Zoltánt és Varga Mihályt is. Orbán Viktor a leadott 1472 szavazatból 1468 voksot kapott. A régi-új alelnökök közül – a leadott 1478 szavazatból – Varga Mihály 1462, Kósa Lajos 1458, Pelczné Gáll Ildikó 1384, Pokorni Zoltán pedig 1318 voksot kapott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!