Máriapócsra zarándokolva kért megerősítést küldetéséhez a KDNP frakciója

Nemzeti Kegyhelyünkre, Máriapócsra zarándokolt a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportja szeptember 10-én. Semjén Zsolt KDNP-elnökkel és Simicskó István frakcióvezetővel együtt a képviselők Szűzanya segítségét kérték, hogy kereszténydemokrata küldetésüket sikeresen beteljesíthessék az Országgyűlésben és a kormányzati munkában. A zarándoklaton, melyet a görögkatolikus főpásztororok személyesen kísértek, Szent II. János Pál pápa 1991-es, Máriapócson tartott szentmiséjének emlékét is felidézték.

KDNP zarándoklata Máriapócson

A Kegytemplomban két boldog emlékezetű vértanút, Romzsa Tódor és Gojdics Péter Pál görögkatolikus püspököt ábrázoló mozaikokat szenteltek meg a magyarországi görögkatolikus metropólia főpapjai, Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Szócska Ábel nyíregyházi és Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspökök.

KDNP zarándoklata Máriapócson

A szabadtéren megtartott szent liturgián, melyen a KDNP képviselőcsoportjának tagjai is együtt imádkoztak, Kocsis Fülöp metropolita mondott homíliát.

Ezt követően Semjén Zsolt pártelnök beszédében kiemelte: hiába tartjuk meg a vasárnapot, hiába vagyunk keresztények, ha nem törődünk azzal, mi van a környezetünkben és a világban. A keresztségben kapott küldetésünk, hogy elmozdítsuk a világot az Evangélium irányába.

KDNP zarándoklata Máriapócson

Hozzátette, elutasítjuk azt a felfogást, mely az egyházat korlátozná a közéleti kérdésekben megfogalmazott tanítása kibontásában. A kereszténydemokrácia azt jelenti, hogy figyelünk az egyház társadalmi tanítására, és azt képviseljük a mindennapokban. Hiába vitatják a liberális, illetve más szélsőséges felfogást képviselő erők,  az egyház illetékessége mindenütt érvényes, így a társadalom és a politika területén is.

KDNP zarándoklata Máriapócson

A keresztény politikus úgy gondolkodik: nem az Egyház igazodik az aktuális társadalmi divatokhoz, hanem a keresztény közösségnek, politikusnak kell igazodni az Egyház tanításához! A társadalom alapja a család állandósága a progresszívok devianciáival szemben.

KDNP zarándoklata Máriapócson

Kifejtette, a közösségi dimenzió nélkül kiüresedik a hit, babonasággá válik. Meg kell védeni a keresztény civilizációt, mely megtart bennünket, azokkal szemben, akik belülről és kívülről is rombolják azt már évszázadok óta. Szent István a kereszténységre építette fel a magyar államot, ez adja a keresztény politikusok társadalmi legitimitását.

KDNP zarándoklata Máriapócson

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!