Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Vejkey Imre: Elhibázottak a brüsszeli szankciók

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője az elhibázott szankciókról beszélt kedden napirend előtti felszólalásában, hangsúlyozva, a brüsszeli elit annak ellenére gondolkodik kényszeresen újabb korlátozásokon, hogy „a szankciócunami hatástalansága egyértelmű, a tizedik csomag pedig már kicsit már ötletszegényre sikeredett”.

 

A képviselő kiemelte, hogy a szankciók nem érték el az orosz gazdaság összeomlását, amiről Brüsszelben beszélnek, „az csak vágyálom, de nem a valóság, Putyin háborús gépezete és Oroszország mindezidáig nem gyengült meg, azonban az európai gazdaság romokban van”.

Hozzátette:

az energiahordozók drágulása miatt Oroszország kevesebb gáz és olaj eladásával is rekordbevételeket ért el, miközben a kialakult ársokk hosszú távon hiperinflációt eredményezett a vásárlóknál.

 

Ami az elmúlt egy évben történt, az messze meghaladja a racionalitást – fogalmazott Vejkey Imre, aki szerint „Brüsszel nem egy tagország, hanem az európai emberek érdekével kellene, hogy foglalkozzon”.

Amennyiben a háború folytatódik, egyre többen fognak meghalni, a hiperinfláció és a gazdasági összeomlás fenyegetése pedig állandósul – fogalmazott a képviselő, hangsúlyozva, tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség a világháborúval fenyegető konfliktus lezárására.

 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagálásában azt emelte ki: Magyarország gazdasági mozgásterét a háború és az arra adott brüsszeli válasz határozza meg. Hozzátette, irányváltásra van szükség, mert gazdasági értelemben Ukrajna után az unió a háború második fő kárvallottja.

Minél hamarabb sikerül irányváltást elérnünk Brüsszelben, annál hamarabb sikerül visszatérnünk a régi kerékvágásba - fogalmazott Dömötör Csaba, hozzátéve, „nem azért erősödött Magyarország az elmúlt tizenegynéhány évben, hogy most mások hibái miatt kidobjuk ezeket az eredményeket”.