A Fidesz képes kivezetni Magyarországot a válságból

Az utóbbi években sokat – okkal – panaszkodtunk a magyar demokráciára, hogy a szocialisták és szabad demokraták bármit megtehetnek. Sokáig azt hihettük, hogy hazánk egy következmények nélküli ország. A demokrácia malmai lassan őrölnek, de végül mégiscsak számítanak a tettek – mondta Pokorni Zoltán a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség alelnöke a párt tisztújító kongresszusát megnyitó beszédében a budapesti Sportmax Rendezvényközpontban. Pelczné Gáll Ildikó kijelentette: ettől a kormánytól némi „fasisztázódáson” és a válság elmélyítésén túl nem számíthatunk semmi jóra. Navracsics Tibor frakcióvezető reményét fejezte ki, hogy egy év múlva már Orbán Viktor lesz hazánk kormányfője. A tanácskozáson a küldöttek újra a párt elnökének választották Orbán Viktort, és alelnökenek Pokorni Zoltánt, Pelczné Gáll Ildikót, Varga Mihályt és Kósa Lajost. A kongresszuson megerősítették a szocialistáknak címzett követeléseket.

Pokorni Zoltán: A valóság a legjobb szövetségesünk

Pokorni Zoltán kongresszusi megnyitó beszédében megköszönte mindazok munkáját, akik lehetővé tették az elért választási győzelmet, „akiknek köszönhetjük, hogy végre boldogan és önfeledten ülhetünk itt”. „A győztesek viccet mesélnek, a vesztesek sajtótájékoztatót tartanak” – tette hozzá.

Pokorni szólt arról, hogy a kongresszusnak helyet adó Sportmax Rendezvényközpont az utolsó fillérig a hegyvidéki polgárok pénzéből épült, és a Megyeri híddal ellentétben „ez ki van fizetve”. A XII. kerületi turulszobor elbontásával kapcsolatos főpolgármesteri döntéssel kapcsolatban kijelentette: „a turult nem adjuk, ez a miénk, a mi halottainké”. „A történelem összeköt minket, a történelem nem a múltról szól, a történelem a jelenben ad közösségi erőt” – jelentette ki, majd hozzátette: „ezért marad a turul, ameddig én polgármester vagyok”.

Az utóbbi években sokat – okkal – panaszkodtunk a magyar demokráciára – folytatta beszédét a házigazda –, hogy a szocialisták és szabad demokraták bármit megtehetnek. Sokáig azt hihettük, hogy hazánk egy következmények nélküli ország. A demokrácia malmai lassan őrölnek, de végül mégiscsak számítanak a tettek. „A kormányzat megmérettetett, és könnyűnek találtatott” – jelentette ki.

A szocialisták „átkozott bizonytalanságban” vannak, hogy mi lesz a pártjukkal, mert eljött az igazság, eljött a valóság pillanata. A politikai látványipar világa, a hét év óta épített „Buliwood” egyik pillanatról a másikra omlik össze. „A valóság távolt volt, de végre itt van” hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Miért olyan kiszolgáltatott a magyar társadalom a politikai szélhámosoknak, szemfényvesztőknek – tette fel a kérdést Pokorni Zoltán. „Szerintem azért, mert a magyar társadalom végtelenül magányos, közösségei gyengék”. A magyar gyerekek az ORTT kimutatási szerint 203 percet töltenek naponta a televízió előtt. A TV tünet, a magány tünete. Éppen ezért „az oktatás egyik legfontosabb feladata, hogy megajándékozza gyerekeinket a közös cselekvés élményével.” Ha nincs közösség, nincs norma. Ha nincs közösség, nincs erkölcs, ami összefogja őket. „Ha nincs közösség, nincs, ami itt tartja a gyerekeinket.” Közösséget teremteni, ez a dolgunk – hangsúlyozta.

A valóság a mi legjobb szövetségesünk. A Jobbik valóságos gondokat és problémákat vet fel. A Jobbiknak nem a kérdéseivel, hanem a válaszaival van baj, melyek elfogadhatatlanok, otrombák – hangsúlyozta. A vezető értelmiség nem tudta, nem merte feltenni ezekeket a kérdéseket, a kérdések megfogalmazásához sem jutottak el. A válságból, a kilátástalanságból, az elkeseredettségből adódó feszültséget csak egy jó kormányzás tudja feloldani. Minél hamarabb véget ér a Gyurcsány-Bajnai kormány agóniája, annál hamarabb szűnnek meg a szélsőséges erőket felhajtó energiák. Más embert választanál ügyvédednek, és mást bírádnak – érvelt, majd hozzátette: az ország ügyeinek irányításához, a kormányzáshoz bölcsesség, méltányosság, mérséklet is kívántatik, nemcsak elkötelezettség és elszántság.

Bebizonyosodott, hogy a posztkommunisták és a velük szövetséges liberálisok alkalmatlanok Magyarország kormányzására. Alkalmatlanok morálisan, mert kormányzásuk alatt a hazugság, a lopás lett úrrá hazánkban. Mindent elrontottak, amihez csak hozzányúltak – közölte. Kormányzásuk alatt növekedett mindaz, ami rossz, ugyanakkor csökkent, ami jó. Csökkent a hit a közösségben, önmagunkban, Magyarország jövőjében. Mindent elszúrtak, és azóta is elszúrják napra nap.

A Fidesz már 1998 és 2002 között bebizonyította, hogy alkalmas a kormányzásra, és az eltelt évek alatt ez a képesség csak nőtt – jelentette ki Pokorni Zoltán. Tagjaink, politikusaink, szimpatizánsaink, szakértőink száma éppúgy nőtt, mint a tapasztalat és a tudás, ami nélkülözhetetlen Magyarország kormányzásához. Hazánkban a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a KDNP, a Nemzeti Fórum, a Kisgazda Polgári Szövetség, a Lungo Drom, azaz a polgári szövetség az egyetlen olyan erő, amelyik képes kormányozni ezt az országot.

A Fidesz felkészült rá, és képes arra, hogy új irányt szabjon, hogy fordítson az ország helyzetén.

+

Pelczné Gáll Ildikó: Legyen vége a reménytelenség hét esztendejének!

    
Az EP-választáson kimondtuk: elég ebből a tehetetlen sodródásból, egy egészen más út vezet egy erős és sikeres Magyarországhoz – emelte ki Pelczné Gáll Ildikó kongresszusi beszédében.

A választók kiállították a bizonyítványt – jegyezte meg Pelczné Gáll Ildikó az MSZP-SZDSZ múlt vasárnapi veresége kapcsán. A szocialisták felélték a holnapot, hogy hatalomra jussanak, és felélték a mát, hogy a hatalmat megtarthassák - tette hozzá. A politikus hangsúlyozta: a kormány ellehetetleníti a vállalkozásokat, a munkavállalókból munkanélkülieket csinál, egyre nagyobb terhet rak azok vállára, akik dolgoznak, de vinni a terheket egyáltalán nem segít. Az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt mindenki rosszul jár, akik alkot, termel, dolgozik.

A Fidesz alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány az IMF-szerződést a parlament kikerülésével hozta, majd most a magyar szuverenitást csökkentő kényszerítő nemzetközi szerződésekre mutogatnak.

Szocialisták legnagyobb bűne mégsem a mérhetetlen arrogancia, a nagyképű hozzá nem értés, hanem az, hogy semmibe veszik, és kinevetik a választópolgárokat, semmibe veszik a demokráciát, és lábbal tiporják a jogállamiságot – húzta alá Pelczné Gáll Ildikó. Húsz év alatt a Fidesz nagy utat járt be, hatalmas szövetséggé formálódott. Mára itt található mindenki, aki a rendszerváltoztatás örököse, és nem alkudott meg a pártállammal. A Fidesz mindvégig kitartott a demokratikus úton – hangsúlyozta a politikus.

Pelczné Gáll Ildikó felidézte a szociális népszavazást. A népszavazás eredménye fényesen bizonyította a demokrácia erejét – fűzte hozzá. A politikus kiemelte: a családok, a vállalkozások, a gazdák meg tudják oldani a saját problémájukat, de soha többé nem fordulhat elő, hogy a kormány maga legyen a probléma.

Mi, nők ebben a közösségben nem pozíciókra, hanem munkára jelentkezünk. Rengeteg munkát végeztünk a kampányokban, a közösségi élet formálásában. A nők munkája megkerülhetetlen, éppen úgy mint a férfiaké. Együtt, közösen elvégeztük a munkát - szögezte le Pelczné Gáll Ildikó, köszönetet mondva a támogatásért. A Fidesz alelnöke bejelentette: szeretné folytatni a megkezdett munkát.

A múlt vasárnap megnyertük az európai parlamenti választást, győztünk, mert a választók meghallgattak és megértettek bennünket. Kimondtuk: elég ebből a tehetetlen sodródásból, egy egészen más út vezet egy erős és sikeres Magyarországhoz. Azt mondtuk: igen, Magyarország többre képes. Azt mondtuk: számítunk Magyarország minden polgárára, és ők is számíthatnak ránk.

Ettől a kormánytól némi „fasisztázódáson” és a válság elmélyítésén túl nem számíthatunk semmi jóra. A szocialisták által megszokott utóvédharcok és „ejtőernyőkáderek” széthintése sok fájdalmat fog még okozni - hívta fel a figyelmet Pelczné Gáll Ildikó, leszögezve: a mutyik is csak addig állnak fenn, míg a jelenlegi kormány van. Legyünk benne a biztosak: eljön az igazság pillanata. Nehéz feladat vár még ránk. Azért küzdünk, hogy ebben az országban szabadság és demokrácia legyen, hogy Magyarország gyarapodó, erős ország legyen. Azét küzdünk, hogy legyen vége a reménytelenség hét esztendejének – hangsúlyozta Pelczné Gáll Ildikó.

+
 
Tőkés László: Erdély azoké, akik lakják

Jó hírekkel jöhetünk odaátról, három helyet nyertünk, ezért nemes irigységgel tekintünk az MSZP-re, akik egyel több, négy mandátumot szereztek – kezdte kongresszusi beszédét Tőkés László.

Kifejtette: Erdélyben a magyarság politikai súlya messze meghaladja számbéli súlyát, ezért azzal indítottuk ezt a kampányt, hogy egységes Kárpát-medencei képviseletet szeretnénk létrehozni. Jelenleg 27 Kárpát-medencei magyar képviselőnk van.

A református püspök kitért arra, hogy a szlovák parlament rendkívüli figyelméhez, amelyet Orbán Viktor kijelentéseinek szentelt, csak az a román figyelem fogható, amit Sólyom László köztársasági elnök erdélyi látogatásának szenteltek. Köszönjük Orbán Viktornak – mondta Tőkés –, hogy beavatkozott a határon túliak ügyeibe. Két éve még a magyar oldalon is lehetett hallani azokat a kritikákat, amelyek kikérték maguknak, hogy beavatkozunk. Szabó Dezső szavaival élve: nemcsak lehetőségünk ez, de kötelességünk is.

Odahaza bozgorok (hazátlanok) voltunk eddig – mutatott rá a püspök –, itt sokszor románnak tekintettek, de el kell jönnie annak az időnek, amikor magyarként tartozunk össze. Európában sokszor mondják a határon túli magyarokra, hogy ők a tagországok belügyei, ezért rosszul esik, hogy a magyarságról ott senki nem beszél amíg mi nem tárjuk eléjük – fogalmazott. Mindezekért van szükség a közös magyar érdekképviselet működtetésére, tehát arra, hogy európai üggyé tudjuk avatni a magyar ügyet. Erdély nem a románoké, hanem azoké, akik lakják – tette hozzá Tőkés.

Tőkés László emlékeztetett arra, hogy 1989-ben, épp húsz évvel ezelőtt kezdődött azoknak a falaknak a lebontása, amelyek elválasztanak bennünket egymástól: az I. világháború után elszakítottak, a II. világháború után mindezt megerősítették – mondta. Az Európai Uniónak ezért nemzetpolitikailag már önmagában is nagy a jelentősége – fogalmazott a református püspök. 

+

Navracsics Tibor: A Fidesz képes kivezetni Magyarországot a válságból

Navracsics Tibor felszólalásában a frakció legnagyobb sikerének azt tartotta, hogy 2009 áprilisa óta nem Gyurcsány Ferencnek hívják Magyarország miniszterelnökét.

Ugyanakkor további munkára ösztönöz bennünket – folytatta a frakcióvezető –, hogy a jelenlegit Bajnai Gordonnak hívják. A fideszes honatya reményét fejezte ki, hogy egy év múlva már Orbán Viktor lesz hazánk kormányfője.

2006 májusában nem voltunk könnyű helyzetben – emlékeztetett a ciklus első hónapjaira Navracsics Tibor, kiemelve: sokan az MDF-et szerették volna a legnagyobb ellenzéki párt szerepében látni. Mint fogalmazott, minőségben, kitartásban és bátorságban a Fidesz frakciója bizonyult a legjobbnak a KDNP-vel holtversenyben. Ennek köszönhetően ma már arról szól a vita, hogy a Fidesz kétharmaddal vagy négyötöddel nyeri a következő országgyűlési választásokat.

A Gyurcsány–Bajnai-korszakot le kell zárni, mert Magyarországot válságba és kudarcba vezette, és vezetői nem hiteles politikusok – húzta alá Navracsics, rámutatva: éppen ők kérnek áldozatot az emberektől, akik eközben olcsóbban szerzik az áramot és külföldi cégeknek köszönhetően elkerülik a magyar adófizetést. A frakcióvezető szerint Magyarország a tehetséges, szorgalmas és dolgos emberek hazája.

A Fidesz a törvényesség, a rend és egy tisztességes, szociális piacgazdaság pártja, és a Fidesz képes kivezetni a válságból az országot - szögezte le a honatya, aki egyik legfontosabb feladatként a korrupció felszámolását említette.

Navracsics Tibor a jövőbeli kihívásokról szólva úgy fogalmazott, meg kell nyitni a politikát mindenki számára hazánkban a fogyatékosok, a nők és a kisebbségek számára. A Fidesz tudja számukra a megoldást - jelentette ki a képviselő, példaként említve, hogy a Fidesz juttatta az első roma származású képviselőt Brüsszelbe, az első kerekesszékest pedig a magyar Országgyűlésbe.

Magyarország mindenki köztársasága, túl nehéz helyzetben vagyunk ahhoz, hogy bárkiről lemondhassunk – jegyezte meg végül a fideszes frakcióvezető.

+

Kovács Miklós: A kollektív cselekvés hiánya a nemzet végét jelenti

„A nemzet tagjainak áldozatvállalása teszi lehetővé, hogy a közösség együttesen tudjon cselekedni. Abban a pillanatban, hogy ez a képesség megszűnik, onnantól kezdve a lélektelenné vált etnikai testet rövid időn belül bedarálják" – mondta Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke.

Kovács Miklós megfogalmazása szerint „a nemzetnek nem úgy van vége, hogy az utolsó etnikai magyar is asszimilálódik vagy elvándorol, hanem úgy, hogy megszűnik a kollektív cselekvés képessége, mert az etnikum tagjainak már nincs áldozatvállalási képessége.”

„Ha innen nézzük a kárpátaljai magyarságot, akkor azt kell mondani, nem annyira a megsemmisülés szakadékának a szélén áll, hanem inkább bénultan belelóg. A KMKSZ, az ottani politikai nemzet, ennek az etnikai testnek az ép jobbkeze, amelyik a szakadék szélén kapaszkodik” – hangsúlyozta a határon túli magyar politikus. 

+

Schmitt Pál: Az EP-választás értékítélet a kormányról

Az európai parlamenti választás hárommillió ember értékítélete a kormány munkájáról – mondta Schmitt Pál, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője.

A politikus a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának beszámolóját ismertetve azt mondta: az eredmény hárommillió magyar ember értékítélete a kormány munkájáról, amelyet a hiteltelenség és a koncepciótlanság kormányának nevezhetnek. Hozzátette: a Fidesz több mint 56 százalékos győzelme példátlan az EU-választások történetében, és arra sem volt még példa, hogy az első és a második helyezett között háromszoros különbség legyen.

Schmitt Pál az EP-kampányból felidézte egy személyes tapasztalatát, amikor egy választási gyűlésen valaki azt mondta neki, hogy nem megy el szavazni, mert június 7-én, vasárnap permetezni fog. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: ha vasárnap nyolcmillió emberből ötmillió permetezett, akkor őket nem lehet meggátolni ebben, mert a termés mindennél fontosabb. „De talán el lehet vinni erről az időpontról a választásokat, októberre, novemberre, decemberre” – tette hozzá.

+

Kósa Lajos: óriási felelősség az EP-választási győzelem

A Fidesz és a KDNP számára óriási felelősség az európai parlamenti (EP) választáson elért győzelem – jelentette ki Kósa Lajos.

Nekünk most már minden pillanatban tudatosítani kell, hogy óriási felelősség ez az eredmény – hangsúlyozta a politikus, aki szerint a választáson az emberek azt mondták ki, hogy az ország rendbetételének egyetlen szóba jöhető letéteményese a Fidesz és a KDNP. „Ilyen felelősség rég volt a nyakunkban, de meg fogunk birkózni vele” – tette hozzá.

Debrecen polgármestere szerint a „Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-korszak” olyan velejéig romlott politikát hozott, amit nem lehet korrigálni, abba kell hagyni. Minél hosszabb ideig maradnak a hatalomban, számukra annál nagyobbak lesznek a költségek. Mint hangsúlyozta: minden pillanatban tudatosítani kell, hogy a magyar választók kimondták: a válságnak csak a Fidesz tud véget vetni a KDNP-vel szövetségben.

Az EP-választás eredményével kapcsolatban elmondta, hogy a Fidesz legjobb eredményét, több mint 83 százalékot Nyíradonyban szerezte, ahol a cigányság is megfogalmazta: az SZDSZ-től nem várhatják problémáik megoldását, az MDF utoljára tíz éve volt a környéken, az MSZP becsapta őket, egyedüli segítségük hát a Fidesz maradt.

Kósa Lajos véleménye szerint olyan morális kárt okozott a kormány az országnak, amit nagyon nehéz lesz kiheverni. Kósa Lajos elmondta, a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai korszak arról szól, hogy mindig kellett valamilyen „ügyeletes gyűlöletet” kelteni. Azonban – folytatta – nem igaz az, hogy Magyarország erre a sorsra van kárhoztatva, hiszen ennél nagyobb traumákat is átvészelt a magyar nemzet.

A liberális párttal kapcsolatban úgy fogalmazott:  „az SZDSZ-t, a múlt idő jele a magyarban”. A Jobbikkal összefüggésben arról beszélt, hogy a magyar választók számára nem e pártnak a térnyerése a probléma, hanem a munkahelyek elvesztése. Ha a mostani kormánykoalíció pártjai valóban a Jobbik ellen akarnak küzdeni, akkor írjanak ki azonnal  új országgyűlési választást, és akkor a Jobbik rögvest veszít 5-6 százalékot – tette hozzá.

Debrecen polgármesterének álláspontja szerint újjá kell szervezni Magyarországon a közigazgatást. Minden egyes önkormányzatra szükség van, nincs halálra ítélt falu. Kiemelte, hogy a vidékieknek épp úgy hozzá kell jutniuk az alapvető feltételekhez, mint bárki másnak.

+

Varga Mihály: Van kiút a válságból

Elég volt a tehetetlenségből, a víziók hiányából, a gazdaságot kifehéríteni akaró offshore-lovagokból, a szocialista statisztikából, a trükkökből, a hazugságokból.

Egy hete az ország többsége nem félt kimondani azt, hogy ez a kormány Gyurcsánnyal, Bajnaival, tokkal-vonóval megbukott. A sorsukért felelősséget érző emberek ismét hitet tettek a nemzet és a demokrácia mellett - szögezte le Varga Mihály, hozzátéve: elég volt a tehetetlenségből, a víziók hiányából, a gazdaságot kifehéríteni akaró offshore-lovagokból, a szocialista statisztikából, a trükkökből, a hazugságokból. Egyedül a mi szövetségünk alkalmas arra, hogy kivezesse az országot a válságból. Minden józanul gondolkodó magyar ember számára nyilvánvaló, hogy a jelenlegi válságos helyzetben kizárólag az alkotmányos megoldásnak van helye – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Június 7-ei választást Varga Mihály a normandiai partraszálláshoz hasonlította. Mindenki tudja, hogy a szenvedésnek hamarosan vége lesz, és jobb kor köszönt ránk – jegyezte meg.

Biztosak lehetünk benne, hogy a magyar emberek döntő többsége mellettünk áll, a jelenlegi hatalom iránti bizalom végleg elfogyott. Az EP-választáson az MSZP több helyen csak a harmadikként végzett, az SZDSZ pedig technikai KO-t kapott – húzta alá a politikus. A magyar emberek döntő többsége utoljára üzente ennek a hatalomnak, hogy elég volt, ez így nem mehet tovább – szögezte le Varga Mihály, megjegyezve: minél kevesebb a hatalom, annál nagyobb a vágy, hogy ezt gyakorolják.

Van kiút a válságból. A Fidesz–KDNP képes arra, hogy kivezesse az országot a válságból, és újra felemelje a nemzetet – húzta alá Varga Mihály.

+

Megerősítették a szocialistáknak címzett követeléseket

Megerősítették a szocialistáknak címzett követeléseket a Fidesz XXIII. kongresszusán. A határozati javaslatot, amelyet Varga Mihály terjesztett elő, egyhangúlag, a küldöttek kézfelemeléssel jelzett szavazásával fogadta el a kongresszus még a tisztújítás eredményhirdetése előtt.

A határozatban rögzítik, hogy az európai parlamenti (EP) választáson az emberek megvonták a bizalmat a szocialista párttól, az MSZP pedig már több alkalommal is semmibe vette az emberek akaratát, most azonban itt az ideje, hogy végleg félreálljanak a változás útjából.

A határozatban ugyanazokat követelik az MSZP-től, mint amelyeket a Fidesz elnöksége szerdán nyílt levélben fogalmazott meg a szocialistákhoz fordulva.

Ilyen követelés többek között, hogy a parlamenti választásokig függesszék fel a privatizációs eljárásokat, vonják vissza az ingatlanadó bevezetéséről szóló javaslatot, a külföldről felvett hitelekből ne támogassanak bankokat, vessenek véget „a bukott pártpolitikusok állami intézményekbe történő ejtőernyőztetésének”, és állítsák le a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cégének alapítási folyamatát, valamint tartózkodjanak a rendőrség, a titkosszolgálatok és hadsereg politikai célokra történő felhasználásától.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!