Isten hozott!

Mostantól minden édesanya kézhez kap gyermeke születése után egy ajtódíszt, amelyet kifüggesztve jelezheti kisbabája érkezését. Az első, szívbe foglalt újszülöttet ábrázoló, Isten hozott! feliratú ajtódíszeket a népesedési világnapon Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át a budapesti Szent Imre Kórházban. Az államtitkár elmondta: az ajtódísszel is minél több gyermek vállalására kívánják biztatni a fiatalokat, az édesanyákat.

„A jelzésértékű kis tábla is tükrözi az anyaság szépségét”. Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy az anyagi és a törvényi támogatások mellett „ugyanúgy fontos az érzelmi megerősítés, hogy a társadalom is melléálljon” a gyermekvállalásnak. Arra hívta fel a szülőket: aki részesülhet a gyermekáldás örömében, ossza meg a környezetével is ezt a boldogságot, gyermeke születésének örömét.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tavasszal meghirdetett kezdeményezéséhez csatlakozott az első ajtódíszek átadásával. A mozgalom vezetője, Túry Krisztina elmondta, hogy az újszülöttek megérkezése a közösségnek is öröm, ezért az ajtódísz motívumát viselő, fehér alapú zászlót is megrendelhetnek az önkormányzatok, kórházak, hogy a gyermekek születését minél szélesebb körben hirdessék, ne csak az elhalálozásokat.