Hollik István: Harmonikus a kormány és a nemzetiségek együttműködése

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán, az Országgyűlésben, a Magyarországon élő nemzetiségek helyzetéről szóló beszámoló vitájában hangsúlyozta: a magyarországi nemzetiségek élete, kormánnyal való együttműködése harmonikus, kulturális-oktatási autonómiájuk széleskörű. Úgy élnek, ahogy szeretnének – fogalmazott, ugyanakkor hozzátette, hogy ez a szomszédos országokban élő magyar kisebbségre nem mondható el.

Visszásnak nevezte, hogy míg az ellenzéki képviselők magyar jogállamisági problémákról beszélnek Brüsszelben, „csöndben vannak”, amikor a határon túli magyarság jogtiprásáról van szó Erdélyben vagy Kárpátalján.

A roma felzárkóztatással kapcsolatban szintén a baloldalt bírálta, szerinte ebben a témában jobb, ha a „Gyurcsány szekerét toló képviselők” csöndben maradnak, mert a Gyurcsány-kormány alatt a romáknak nem volt munkája, segélyre kényszerítették őket. Hozzátette:

a roma gyerekek akkor éheztek, azóta viszont már van gyermekétkeztetési program, ami az iskolaszünet alatt is biztosítja az étkezést a rászorulóknak.

 

Úgy vélte: kétszínű az is, amikor a baloldal a szegregációról beszél, mert a Gyurcsány-kormány idején voltak a romagyilkosságok, és régóta felmerülő vád, hogy az ügyben a „titkosszolgálatok szították a helyzetet”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!