Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Hollik István: Harmonikus a kormány és a nemzetiségek együttműködése

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán, az Országgyűlésben, a Magyarországon élő nemzetiségek helyzetéről szóló beszámoló vitájában hangsúlyozta: a magyarországi nemzetiségek élete, kormánnyal való együttműködése harmonikus, kulturális-oktatási autonómiájuk széleskörű. Úgy élnek, ahogy szeretnének – fogalmazott, ugyanakkor hozzátette, hogy ez a szomszédos országokban élő magyar kisebbségre nem mondható el.

Visszásnak nevezte, hogy míg az ellenzéki képviselők magyar jogállamisági problémákról beszélnek Brüsszelben, „csöndben vannak”, amikor a határon túli magyarság jogtiprásáról van szó Erdélyben vagy Kárpátalján.

A roma felzárkóztatással kapcsolatban szintén a baloldalt bírálta, szerinte ebben a témában jobb, ha a „Gyurcsány szekerét toló képviselők” csöndben maradnak, mert a Gyurcsány-kormány alatt a romáknak nem volt munkája, segélyre kényszerítették őket. Hozzátette:

a roma gyerekek akkor éheztek, azóta viszont már van gyermekétkeztetési program, ami az iskolaszünet alatt is biztosítja az étkezést a rászorulóknak.

 

Úgy vélte: kétszínű az is, amikor a baloldal a szegregációról beszél, mert a Gyurcsány-kormány idején voltak a romagyilkosságok, és régóta felmerülő vád, hogy az ügyben a „titkosszolgálatok szították a helyzetet”.