Latorcai Csaba: Magyarország jövője az összetartó közösségek erejében van

Magyarország jövője az összetartó közösségek erejében van – mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető főtitkára szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírbogát városnapi ünnepségén.

Úgy fogalmazott, olyan időszakot élünk, amelyben felértékelődnek a helyi közösségek és a bennük rejlő szellemi, lelki és anyagi erő. Hozzátette:

magunk is alakítva a jövőt, együtt tudjuk sikeressé tenni a huszonegyedik századi Magyarországot és az egész magyar nemzetet, úgy, mint Nyírbogáton.

 

A politikus hangsúlyozta: a városban történt fejlesztések jól mutatják, hogy a város közösségének „tisztes múltja, dolgos jelene és még inkább reményteljes jövője van”. Az elért eredmények megtartása és továbbadása viszont attól függ, hogy azokat meg tudjuk tartani és meg tudjuk védeni – fűzte hozzá.

Döntő kérdés az, hogy meg tudjuk-e őrizni az elmúlt években az identitásában és jövőképében megerősödött szuverén Magyarországot, a nemzetet a jövőnek – tette hozzá a politikus.

Az államtitkár szerint napjainkban

szellemi és anyagi zsarolás, istentelen ideológiák nyomásgyakorlása és a múlt eltörlésével a jövőt felélő birodalmi törekvésekkel szemben kell helyt állnunk ahhoz, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak, Európát európainak.

 

Hozzátette, most dől el, hogy van-e elég erő felépíteni egy versenyképes, önmagára, értékeire és függetlenségére büszke szuverén, huszonegyedik századi erős Magyarországot.

Ebben nagy szerepet játszanak a nyírbogátéhoz hasonló helyi közösségek. A település egyaránt megélte az elnéptelenedést, éppúgy mint a „jövőbe vetett hit és a szorgalmas munka eredményét” – fűzte hozzá.

Latorcai Csaba kiemelte: egy nemzet felemelkedését mindig azok vitték előre, akik hittek az „összefogás és az értékteremtő munka erejében és becsületében”.

Hangsúlyozta, hogy kormányzásuk alatt 12-ről 4 százalék alá csökkent a munkanélküliség.

A kormány kiemelt célja a családok védelme, a költségvetésen 3300 milliárd forint van családtámogatásokra, és biztosítják a rezsitámogatást

 

– mondta.

A nyírbogáti fejlesztéseket számba véve, leszögezte: a rendszerváltozás óta nem valósult meg akkora fejlesztés a térségben, mint az elmúlt 15 évben. Hozzátette, hogy az európai és hazai forrásból megvalósuló beruházások együttes értéke 2014-2016-ban mintegy 4,3 milliárd forint volt. Új bölcsőde, megújult általános iskola és utak, új kerékpárutak, közösségi terek jelzik ezt.

Papp Zsolt György vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a kormány szándéka, hogy a vidéken élő embereknek mindent biztosítsanak, ami a nagyvárosokban is elérhető.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője a város névadója, Bogát fejedelem történelmi jelentőségét méltatva, fontosnak nevezte, hogy „méltó emléket állítsunk őseinknek”.    

Román István, a vármegyei kormányhivatal főispánja elmondta, hogy a várossá avatást rengeteg munkával érték el a nyírbogátiak és a város vezetői. Hozzátette: a kormányhivatal minden elképzelést támogat, amely segíti a közösség épülését, fejlődését.

Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy az ország minden települése számíthat a vármegye és a kormány támogatására, mindent elkövetnek, hogy a legkisebb községben élők is az ország egyenrangú polgárainak érezzék magukat.

Simonné Rizsák Ildikó (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a település várossá avatása második évfordulójának ünnepén felidézte, 2021-ben Novák Katalintól vehették át a város kulcsát. Az ebben rejlő elismerés erőt és hitet adott a térség közösségeinek - mondta.

Az ünnepi köszöntők után Seszták Oszkár vármegyei, Simonné Rizsák Ildikó városi elismeréseket adott át, majd felavatták Bogát vezér szobrát, Bíró Lajos Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!