Rétvári Bence: Méltatlan politikai provokáció, ami Gyöngyöspatán történt

Horváth László (Fidesz) elmondta az Országgyűlésben: a gyönygyöspatai ügyben hozott bírói ítélet sokak igazságérzetét bántotta meg, és Gyöngyöspatán sokan érzik úgy, hogy méltatlan az a politikai provokáció, amely egy egész települést bélyegez meg. Tudatosan megszervezett akcióról van szó, és ennek eredménye a mostani helyzet - vélekedett.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

A képviselő közölte: aki ezt megszervezte, egy Soros György által támogatott szervezet, amely a pénz ígéretével „csábította perbe" az érintetteket. A cigány családok csak eszközök, az igazi cél az, hogy Magyarországot meg lehessen vádolni, fel lehessen jelenteni, újfent eljárást lehessen kicsikarni ellene - hangsúlyozta.
    
Kitért rá: az iskolai erőszak ügye is figyelmet érdemel, meg kell vizsgálni, milyen eszközökkel garantálható az iskolák biztonsága, hogyan lehet elérni, hogy minden gyermek a lakóhelyén lévő iskolában biztonságos körülmények között tudjon fejlődni.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: az az út, amelyet a gyöngyöspatai ügyben érintett alapítvány képvisel, nem vezet ahhoz, hogy mindenki biztonságban tudja a gyermekét és békésen élhessenek egymás mellett az emberek, ezzel szemben a feszültség mesterséges szításához vezet. A kormánynak azonban vannak olyan programjai, amelyek valóban segíthetnek a képzés, a foglalkozatás és szociális segítségnyújtás révén - mondta.
    
A választ a képviselő elfogadta.

Hány hónapot kell várni egy szemvizsgálatra?
    
Steinmetz Ádám (Jobbik) azt tudakolta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkárától az Országgyűlésben: ha baja lenne a látásával, várna-e tizenöt hónapot szemvizsgálatra. Az ellenzéki politikus állítása szerint a marcali kórházban 2021 májusára adnak időpontot szemvizsgálatra. Szerinte az állandó kontroll heti egy szakrendeléssel nem megoldható, és bár lennének jelentkezők, mégsem szerződnek további szemorvosokkal.
    
A politikus korábbi ígéreteket is számon kért: mikor lesz CT, helikopterleszálló és mikor lesz önálló a kórház.
    
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint az a különbség a 2010 előtti és a mostani időszak között, hogy 2010 előtt arról beszéltek, hány kórházat zártak be, most pedig arról lehet beszélni, hány kórházat újítottak fel.
    
Az a céljuk, hogy azokat az ellátásokat, amelyeknél fontos, hogy közel legyenek a lakossághoz, a marcali kórházban biztosítsák - közölte. Hozzátette: ahol magasabb szintű felkészültségre van szükség, azt a kaposvári kórházban biztosítják.
    
A választ az Országgyűlés azonban 109 igen, 33 nem szavazattal elfogadta.

Milyen eszközökkel védi a kormány az egyenrangú oktatást a „Soros-szervezetek befolyásától"?

F. Kovács Sándor (Fidesz) a Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! című vasárnapi budapesti tüntetést politikai akciónak nevezte, amelynek szerinte az volt a célja, hogy az országot a vádlottak padjára ültessék. Hozzátette: olyan szervezetek - így a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság, a Tanítanék és az Amnesty International - csatlakoztak a demonstrációhoz, amelyek szerepelnek a „Soros-alapítvány" kifizetési listáján, ezek csupán eszközként tekintenek a cigányságra, és megpróbálnak beavatkozni a magyar belpolitikába.

Erről szólt a tüntetés - jelentette ki, majd azt a kérdést tette fel, hogy milyen eszközökkel kívánja a kormány  „megvédeni az egyenrangú oktatást a Soros-szervezetek befolyásától".
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára azt válaszolta: Soros György és fia közös videóban mondta el, hogy az új terep, amin Magyarországon politikai csatákat kell folytatni, a cigányság területe. Ezt a tüntetéssel is próbálták megerősíteni Budapesten - mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!