Bagdy Gábor köszöntötte a „Rheinland Pitch on Danube" verseny résztvevőit

Rheinland Pitch on Danube címmel, immár másodszor rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a Digital Stadt Düsseldorf Egyesülettel és a Startplatz Düsseldorffal együttműködve 2019. április 3-án a Rheinland Pitch, a legnagyobb németországi startup verseny elődöntőjét.

Bagdy Gábor (KDNP), Budapest Főváros főpolgármester-helyettese köszönti a „Rheinland Pitch on Danube" verseny résztvevőit (2019.04.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

A rendezvénysorozat fővédnöke Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere volt. Dr. Bagdy Gábor (KDNP), Budapest pénzügyi főpolgármester-helyettese a város vezetése nevében köszöntötte a résztvevőket.

Kristina SteltzerKristina Steltzer, a Budapesti Német Nagykövetség gazdasági referense beszédet mond a „Rheinland Pitch on Danube" verseny megnyitóján (2019.04.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Bagdy Gábor köszöntője

Jó estét kívánok mindenkinek!

A rendezvény védnöke, Tarlós István polgármester és Budapest város vezetése nevében szeretném köszönteni Önöket a második Németországon kívüli Rheinland pitch-en, a Rheinland pitch on the Danube rendezvényen.
Az első, amelyen szintén részt vettem, tavaly márciusban került megrendezésre. A verseny nyertese a Pozi Technologies volt, és Düsseldorf Rheinland Pitch nyári döntőjében folytatta a versenyt.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnökeSzalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke (2019.04.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Nagyon örülök, hogy ismét részt vehetek a mai budapesti rendezvényen, amelyet ismét egy csodálatosan szép helyen kerül megrendezésre.

Remélem, hogy a város szépsége nem vonja majd el a figyelmüket a pitch-ektől!

Magyarország Digitális Jólét 2.0 programja, a magyar gazdaság digitális átalakításának stratégiája, amely meghatározza a magyar társadalom digitális fejlődését a jövőben. Ennek részeként, Magyarország Digitális Startup Stratégiája (DSS) egyik célkitűzése, hogy fontos nemzetközi startup-központtá váljon Budapest. Már most több milliárd forintot tesznek ki az EU és a magyar állam támogatásai és hitelei a startupok és kezdő vállalkozások részére és az ország ezeket további összegekkel is támogatni fogja is, hogy segítsen Budapestnek és Magyarországnak még vonzóbbá válni a régióban.

Lorenz Graf, a Rheinland Pitch tulajdonosaLorenz Graf, a Rheinland Pitch tulajdonosa (2019.04.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

A Főváros is aktívan részt vesz abban, hogy segítse a startupokat a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványon keresztül. A maihoz hasonló események mellett – amelyeket a Startup Budapest és a Startup Budapest Tavasz program keretében rendeznek- az Közalapítvány innovatív KKV-fejlesztéssel és nonprofit mikrofinanszírozási szolgáltatásokat is nyújt induló vállalkozásoknak és a kkv-k részére.

Vidar Andersen, a németországi Rheinland Pitch társalapítójaVidar Andersen, a németországi Rheinland Pitch társalapítója (2019.04.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

A pénzügyi segítség mellett a városvezetés is azon van, hogy minél élhetőbbé varázsolja Budapestet.
De nem csak a főváros, hanem a kormány is. Ahogy miniszterelnök úr is mondta tavaly:

”2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában, a kontinens magas életminőségű és legbiztonságosabb fővárosa”

Az Expat Insider felmérésében Budapest életminősége már folyamatosan a világ 15 legjobb városa között van.

Az EIU (The Economist Intelligence Unit), a világ legnagyobb nem befektetési banki elemzője és kutató cége, évente 140 várost rangsorol, 40 kritérium alapján 5 fő kategóriában:
• stabilitás,
• egészségügyi ellátás,
• oktatás,
• kultúra és környezet és
• infrastruktúra.
Szerintük Kelet-Európa leginkább élhető városa Budapest (a 140-es helyen 36. helyen áll). Ugyan ebben a tanulmányban a magyar főváros megelőzi Milánót és Rómát.

„Rheinland Pitch on Danube" verseny„Rheinland Pitch on Danube" verseny (2019.04.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az élhetőségen túl, Budapest a sportra is koncentrál: A kormány és a Főváros azt szeretné, hogy 2030-ig Budapest (Párizs és London mellett) Európa top 3 sportfővárosa között legyen, a megrendezett sportesemények száma alapján.
Ezt a két célt, a sport és az élhetőség kettősségének sikerét a kormány és a Főváros között megállapodás és a Közfejlesztések Tanácsa megalakulása és munkája segíti majd.

De Budapest ezen kívül is vonzó a startupok számára:
• A pezsgő kulturális élet,
• a fiatal vállalkozók számára vonzó lehetőségek,
• az alacsony megélhetési költségek és
• a Nyugat-Európához képest alacsony bérek,

mind-mind a magyarországi startupokba való befektetések jobb megtérülését eredményezi. Ezért az olyan startup cégek, mint például a Prezi, a LogMeIn, az Ustream, és remélhetőleg a ma pitch-elő cégek is, Budapestet választják azt a városnak, ahol elindítják vagy folytatják vállalkozásukat.

„Rheinland Pitch on Danube" verseny„Rheinland Pitch on Danube" verseny (2019.04.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Ezzel befejezem köszöntő beszédemet, hogy mások is elmondhassák mondanivalójukat. Bízom benne, hogy ma este sok érdekeset hallok az itt lévő cégek képviselőitől, és sok sikert, illetve azt kívánom mindenkinek, valósítsák meg álmaikat itt, Budapesten.

Köszönöm!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!