Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be! - KDNP-s támogatás az Alaptörvény módosításához

A kereszténydemokraták képviselője napirendelőtti felszólalásában félreérthetetlenül rámutatott:  az ország védelmében egyértelmű, amit teszünk. És bármit is mondanak a szocialisták az hazugság és rágalom, mert az a helyzet, hogy Brüsszel továbbra is tömeges bevándorlást akar, amire 3 millió 360 ezer ember mondott most nemet.

kdnp.hu - Bartha Szabó József

SOLTÉSZ MIKLÓS (KDNP): - Tisztelt Ház! Orbán Viktor miniszterelnök tegnap benyújtotta az Alaptörvény módosítását az Országgyűlésnek. Ebből két fontos üzenetet szeretnék kiemelni. Az egyik: Magyarország alkotmányos identitásának védelme az állam minden szervének kötelessége! A másik: Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be!

- Világos és pontos megfogalmazás. Egyenesen következik abból az egységes akaratból, amit pártállástól függetlenül 3 millió 360 ezer ember nemmel üzent, Világos akarat: nem fogadjuk el Brüsszel kötelező betelepítési kvótáit!

Ezzel a pártoktól független összefogással megy szembe a baloldal, akik egyébként, úgy látom, nem szeretnek bejárni a parlamentbe. Hiszen tegnap Gyurcsány Ferenc és gazdasági társulása jelentette be, hogy ezen előterjesztés miatt nem vesznek részt az Országgyűlés munkájában. Túl nagy kár, azt hiszem, nem éri az Országgyűlést, egyébként eddig sem jártak be. A szocialisták döntése azonban egyértelműen szembemegy választóik akaratával. Ismét kiderült, újabb nemzeti ügyben sem tudnak felemelkedni saját, kicsinyes pártpolitikai érdekükön.

- Döntéseik szembemennek a magyar nemzet érdekével. Így tettek kormányon 2004. december 5-én. Tizenkét évvel ezelőtt megtagadták a magyar nemzet részeitől a kettős állampolgárságot, ellenük kampányoltak. Tavaly, 2015-ben mindent megtettek Brüsszelben, hogy a határaink jogos védelmében megtett lépéseket megfúrják, tönkretegyék az országot. És így tettek ezekben a napokban. Most a népszavazásra is nemet mondtak, mármint nem jöttek el szavazni, ellene buzdítottak, a tömeges bevándorlás mellé álltak. Igen, ki kell mondani, hogy a magyar embereket, miközben nem fogadják be, nem akarják segíteni, nem akarták támogatni annak idején, az idegeneket, teljesen más kultúrából érkezőket pedig igen. Nem csoda egyébként a tetteik sorozata, hiszen ahogy elárulták saját lapjukat, a Népszabadságot, adósságot halmoztak föl, majd azt követően eladták, ugyanúgy most elárulják és becsapják saját szavazóikat a szocialisták, és egyben elárulják a magyar nemzetet is.

- Szerencsére nélkülük is lehet kormányozni, nélkülük is lehet jogszabályokat alkotni. A szolidaritás tekintetében kell kormányozni és megtenni olyan lépéseket, amelyek szükségesek a határ mentén, és szükségesek a keresztények érdekében, a keresztények védelmében mind Közel-Keleten, mind más földrészeken is. Ezért is döntött úgy a kormány, hogy a határ mentén, karitatív szervezeteken keresztül segíti mindazokat, akik rászorulnak. Ezért is döntött úgy, hogy a Közel-Keleten iskolákat és kórházakat állítunk fel, amelyek többnyire közel-keleti keresztények életét szolgálják. Ezért is döntött a kormány úgy, hogy diplomáciai területen is erősíti a keresztényellenességgel szembeni politikát.

- Tisztelt Országgyűlés! Az ország védelmében egyértelmű, amit teszünk. Hiszen egyrészt a határ mentén, alaptörvény-módosításba beletettük: az állam minden szervének kötelessége a védelem, a másik pedig: idegen népességet nem fogunk beengedni ebbe az országba, tömeges bevándorlást nem engedünk. És bármit is mondanak a szocialisták, bármit is nyilatkozik pártelnökük, illetve frakcióvezetőjük, hogy Brüsszel nem akarja, - mindez hazugság és rágalom. Hazugság és rágalom, mert az a helyzet, hogy Brüsszel továbbra is tömeges bevándorlást akar, és erre mondott 3 millió 360 ezer ember nemet.

- Mi, kereszténydemokraták, teljesen természetes, hogy kiállunk ezen emberek akarata mellett. Teljesen természetes, hogy kiállunk az ország védelme mellett, teljesen természetes, hogy kiállunk a szolidaritás mellett. De az is teljesen természetes, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt az Alaptörvény módosítását támogatni fogja!