A KDNP-nek kell képviselni a szociális igazságosságot

A Kereszténydemokrata Néppártnak a legtöbb energiát arra kell fordítania, hogy az általa képviselt értékeket a napi politikában meg tudja jeleníteni a jövőben is. A szolidaritás alapvetően keresztény érték, és a szociális igazságosságot is a kereszténydemokratáknek kell képviselniük – hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség országos nyári táborában.

A Fidesz és a KDNP a parlamenti szavazásban nem konkurensei egymásnak – mondta a kereszténydemokrata politikus, jelezve: csak akkor lehet a szavazatokat mandátumra váltani, ha a pártszövetség összetart.

A kormányfő helyettese felidézve a szociális népszavazást kifejtette:ott vált nyilvánvalóvá, hogy az MSZP nem szocialista párt, hanem „a multinacionális nagytőke strómanja”. Megállapítása szerint az MSZP összeomlásában „múlhatatlan érdemei” vannak Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek, aki most is gondoskodik arról, hogy a kispártlétből ne tudjon a szocialista párt kitörni. Álláspontja szerint az ellenzék pártjai ma nagyobb távolságra vannak egymástól, mint a kormánypártoktól.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: az egyes társadalmi csoportok problémáit csak a Fidesz-KDNP-szövetség képes megoldani Ezért ugyan olykor konfliktusok keletkeznek a szövetségen belül – jegyezte meg. Példaként említette a Pokorni-Hoffmann vitát, ismételten megerősítve: „mi Hoffmann Rózsa mögött állunk". Akiket a KDNP kormányzati pozícióba jelölt, mind kiválóan beváltak – jelentette ki a pártelnök, hozzátéve: amit akartak, keresztülvitték.  

A KDNP elnöke szólt arról is, hogy a párt alapproblémája, hogy hiányzik egy generáció. Ennek áthidalásában az IKSZ-nek kulcsszerepe van a helyi szervezetekben, a megyékben, és lesz majd az Országgyűlésben.

Semjén Zsolt szerint a Jobbik anyagi támogatása volt Gyurcsány Ferenc legnagyobb politikai tévedése, amikor a MIÉP-Jobbik Harmadik Út pártalapítványa után járó költségvetési támogatást átutaltatta kormányfőként a Jobbiknak úgy, hogy ehhez Csurka István nem járult hozzá. Az MSZP-nek egyetlen „reális célja az volt, hogy elvegye a Fidesz-KDNP kétharmadát” – tette hozzá, megjegyezve: a Jobbik azonban nem ugyanolyan párt, mint a MIÉP, előbbi „letarolta" az MSZP proletár típusú balszárnyának szavazóit".  

Az LMP-t „kvázi liberális pártnak” minősítette, amely a puszta létével megakadályozza, hogy egy második SZDSZ jöjjön létre.  

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök helyettes kitért arra is, hogy már 130 ezer állampolgársági kérelem érkezett, s ezek mintegy 70 százalékát már feldolgozták. Ez mintegy 65 ezer névváltoztatási kérelemmel is együtt jár, ami csaknem félmillió aktát jelent. Körülbelül hetven országban folyik honosítás, s reálisan félmillióra növekszik az új állampolgárok szám.

Semjén Zsolt az eddig eltelt kormányzati időszakot értékelve rámutatott: amikor átvették a kormányzást, az első nagy kihívás az volt, hogy elkerüljék az államcsődöt. Mint mondta: első pillanattól kezdve látható volt, hogy a neoliberális gazdaságpolitika sem erkölcsileg, sem politikailag nem járható. Nem volt járható út az adóemelés, és a magyar társadalom nem bír ki további megszorításokat sem – emelte ki a kormányfő helyettese, hozzátéve: ezért döntöttek a bankadó bevezetése mellett.  

Semjén Zsolt jövőbeni célként jelölte meg, hogy az egykulcsos, 16 százalékos adó bevezetés után megszüntessék a személyi jövedelemadó bevallását. Ha egykulcsos adó van, amit levonnak, akkor utána mit vallok be? – tette fel a kérdést a miniszterelnök kereszténydemokrata helyettese.  

Hangsúlyozta: az ország csak akkor működtethető, ha a gazdaság növekedését is beindítják. Ennek egyik lépése volt a parlament létszámának csökkentéséről szóló döntés után a bürokrácia csökkentése. Semjén Zsolt azt mondta, Magyarország legnagyobb baja, hogy egymillió ember hiányzik a munka világából, ezért minél több embert vissza kell oda vezetni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!