Simicskó István: Magyarország előre megy, nem hátra!

Simicskó István a KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben arról is beszélt, hogy  a soron következő országgyűlési választás tétje az, hogy Magyarország letér-e arról a megkezdett útról, amely sikeressé tette a gazdaságot, biztosítja a magyar kulturális hagyományok fennmaradását és amely a külföld szemében is komolyan vehető partnerré tette az országot.

– Olyan világban élünk, amely napról napra új kihívásokat tartogat számunkra. Ez igaz az egyes emberekre, de ugyanúgy érvényes az országokra is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István. A KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának a vezetője szerint a közelmúlt legnagyobb megpróbáltatásait egyértelműen a migrációs válság, a pandémia, illetve a világgazdasági okokból bekövetkezett energiaár-robbanás jelentette, amelyek életünket a mai napig erőteljesen befolyásolják, sőt az általuk jelentette fenyegetés mértéke az évek alatt fokozódott.

A Fidesz–KDNP-kormányok időben felismerték azokat a veszélyeket, biztonsági kockázatokat, káros impulzusokat, amelyek a XXI. században az egyre gyorsuló, globalizálódó világban Magyarországot érték és érik folyamatosan. 

Ezek a jellemzően külső, világpolitikai, világgazdasági hatások sajnos nem kedveznek annak a politikai, gazdasági és kulturális környezetnek, amelyet mi a keresztény hagyományokon nyugvó, erős nemzetállamokra épülő Európának hívunk – fogalmazott. A frakcióvezető emlékeztetett: a jobboldali magyar kormány volt az első, amely az Európába hömpölygő illegális migránsáradatot kerítéssel állította meg. Ezzel szemben a baloldal az egész kérdést álproblémának nevezte és a migránsok emberi jogainak a megsértéséről papolt, sőt azt kezdte el emlegetni, hogy a bevándorlás tulajdonképpen gazdaságilag előnyös. Nem fogadjuk el, hogy Európából egyesek olvasztótégelyt csináljanak, hogy ezzel a nemzetek az önfeladás útjára lépjenek, elveszítsék szuverenitásukat és így feladják identitásukat – szögezte le a frakcióvezető.

A pandémia kapcsán úgy fogalmazott: a kormány mind a keleti, mind a nyugati vakcinák beszerzésével időben lehetővé tette, hogy Magyarország az elsők között érje el a magas átoltottságot. Ezzel sikerült megelőzni, hogy nálunk is a közeli országokhoz hasonló fertőzöttségi számmal és túlterhelt egészségüggyel érjen minket a járvány következő hulláma.Természetesen a baloldalnak ebben az esetben sem a magyar életek, hanem a nyugati vakcinagyárak érdekei számítottak, és sosem derül már ki, hogy a vakcinaellenes kommunikációjuk keltette bizonytalanságnak hány áldozata lett – tette hozzá. Simicskó István szerint a rezsicsökkentés vívmányait sem lehet megkérdőjelezni. Egyik oldalról közel egy évtized alatt jelentős összegeket hagytunk az embereknél. Másrészt megvédtük a magyarokat az energiaárak elszabadulásától, amely mára több európai országban igencsak fojtogatja a lakosságot. Persze a kormánykritikus hangoknak ez sem tetszik. Ők szívesebben fizettetnék meg ezt is a magyar emberekkel – hívta fel a figyelmet. A kormánypárti politikus szerint a soron következő országgyűlési választás tétje az, hogy Magyarország letér-e arról a megkezdett útról, amely sikeressé tette a gazdaságot, biztosítja a magyar kulturális hagyományok fennmaradását és amely a külföld szemében is komolyan vehető partnerré tette az országot.

 A baloldalon ugyanazok az emberek állnak, akiknek a teljesítményéről 2010-ben már ítéletet mondtak a magyarok.

Ők vették el a 13. havi nyugdíjat, az irányításukkal minden év menetrendszerűen rezsiáremeléssel indult, és végső soron csőd közeli helyzetbe sodorták az országot. Ezzel szemben a kormány gazdaságpolitikája most lehetővé teszi, hogy az emberek visszakapják a befizetett adójuk jelentős részét, hogy a 25 év alattiak mentességet kapjanak a jövedelemadó fizetés alól, hogy a fegyveres dolgozók hat havi fegyverpénzt kapjanak és hogy a nyugdíjasok újra visszakapják a 13. havi nyugdíjat – sorolta az elért eredményeket. Simicskó István szerint hiába a baloldal aknamunkája, hiába a brüsszeli bürokraták vádaskodása, Magyarország előre megy és nem hátra. Tavasszal az embereknek arról kell döntenie, hogy ez továbbra is így legyen – jegyezte meg.

 

Fotó: Mirkó István

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!