Földi László: Mit tesz a kormány az egészségügyben dolgozókért?

Az uniós jogállamisági jelentésről, az egészségügyi dolgozókról, az önkormányzatiságról és a koronavírustesztekről is szó volt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések között.

Földi László (KDNP) országgyűlési képviselő

Földi László (KDNP) azt kérdezte, mit tesz a kormány az egészségügyben dolgozókért.
    
Úgy vélte, az egészségügyben dolgozók azért tesznek, hogy a járványnak Magyarországon minél kisebb negatív hatása legyen, és példaértékűen végezték munkájukat az első hullám idején. A koronavírus-járvány a közelmúlt egyik legnagyobb kihívása volt, és az egészségügyben dolgozóknak kiemelt szerepük volt abban, hogy győzedelmeskedtünk az első hullám elleni harcban - fogalmazott.
   
A képviselő emlékeztetett: az egészségügyi kiadások összértéke emelkedett az elmúlt időben, de mivel a második hullám idején is számítanak az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájára, el kell ismerni őket a továbbiakban is.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta: mind odafigyelnek, hogy az egészségügyi rendszer jól működjön, ez minden országban így van most, és Magyarországon méltán lehetünk büszkék a magyar egészségügyi alkalmazottakra.
    
Közölte: ők nagyobb veszélynek vannak kitéve, ezért ha a munkahelyükön fertőződnek meg, százszázalékos táppénz jár nekik. Emellett hétfőn és kedden az orvosok radikális béremelése lesz napirenden a Házban - tette hozzá.
    
Földi László kiemelte: fontosak ezek a kormányintézkedések, hogy az egészségügyi dolgozók ne menjenek el más területre vagy külföldre, sőt a béremelés miatt talán a külföldön dolgozók is hazajönnek.
    
Az államtitkár felidézte: a kormány elfogadta az orvosi kamara javaslatát, amelyben a nagyarányú béremelés mellett a hálapénz kivezetése is szerepelt.

**********************************

Az állattenyésztők napjáról szóló határozati javaslat vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden délután.

Horváth István (Fidesz) előterjesztő kifejtette: azért indítványozta, hogy szeptember 29-ét, Szent Mihály napját nyilvánítsa a Ház az állattenyésztők napjává, hogy felhívják a figyelmet áldozatos munkájukra, amelyet az év minden napján végeznek. Ezzel tiszteleghetnek a hagyományok és az állattenyésztők értékteremtő munkája előtt - vélte.

Közölte: a történelmi hagyományok miatt lehetne ez a nap Szent Mihály napja, ekkor emlékeztethetnék az embereket arra, hogy az állati termékek milyen sok munka árán kerülnek az asztalra.

Földi László, a KDNP vezérszónoka azt emelte ki, hogy a kormány 25 milliárd forint plusz forrást biztosított a koronavírus-járvány miatt, a szaktárca az őshonos fajok fennmaradását is támogatja. A javaslatból kiemelte, hogy a magyar állattenyésztő nemzet, az állattenyésztők minden nap folyamatosan dolgoznak, munkájukat ezzel az ünnepnappal is el kell ismerni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!