Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Somogy vármegye

A KDNP Somogy vármegyei szervezete

Elnök: Szászfalvi László                                E-mail: laszlo [pont] szaszfalvi [kukac] parlament [pont] hu

Honlap: http://www.szaszfalvi.hu/

Az Országos Elnökség Somogy vármegye tagja: Giber Vilmos

Megyei szervező: Peti József +36-30-9898957 E-mail: petijozsef [kukac] freemail [pont] hu

A KDNP Somogy vármegyei országgyűlési képviselői:

Móring József Attila (Somogy megye északnyugati része)

Szászfalvi László (Dráva-mente és Belső-Somogy délnyugati része)

 

Bemutatkozás

Két kereszténydemokrata országgyűlési képviselő is dolgozik Somogyországért

Jelentés Belső-Somogyból, Szászfalvi László választókerületéből

A Dráva-mente és Belső-Somogy délnyugati részén terül el Somogy megye 2-es számú választókerülete. A térség földrajzi elhelyezkedése kedvező, természeti szépségekben és erőforrásokban gazdag térségről beszélhetünk. A több mint 82 ezer lelkes választókerületben összesen 77 település található, melyek többsége –

határmenti elhelyezkedése okán – hátrányos helyzetű kistérséghez tartozik.

A térség településeinek felzárkóztatására nagy lehetőséget teremt a 2014-2020 európai uniós fejlesztési ciklus, éppen ezért az elmúlt hetekben hónapokban Szászfalvi László, a választókerület KDNP-s országgyűlési képviselője folyamatosan egyeztetett a városok (Barcs, Csurgó, Kadarkút, Nagyatád) és a kistelepülések polgármestereivel, valamint a megyei vezetőkkel a pályázati lehetőségek minél célszerűbb és hatékonyabb kiaknázásáról. Belső-Somogy térsége óriási lehetőség előtt áll, hiszen sok támogatási forrás nyílik meg. Ehhez együttműködésre, jó pályázatokra és kitartó munkára lesz szükség minden szereplő részéről (önkormányzatok, vállalkozások, gazdálkodók, egyházak, civil szervezetek). A térség vidéki jellege okán március elején vidékfejlesztési fórumot szerveztek Barcson, ahol Pongrácz Máté, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Somogy megyei területi felelőse kiváló és tartalmas előadásában részletesen ismertette a pályázati jogcímek feltételeit és lehetőségeit.

„Természetesen egyéb területeken sem állt meg az élet. Az önkormányzatok, egyházak, valamint a civil szerveztek több kulturális és gasztronómiai rendezvényt szerveztek az elmúlt hónapokban. Felemelő, szép, lelki és kulturális programokon vehettem részt, mint a nagyatádi polgári és a vízvári egyházközségi bál, a háromfai nőnapi rendezvény, valamint a roma fiatalok kaposfői Ki mit tud? versenye. A Gasztronómiai rendezvények közül kiemelkedik a mindig jó hangulatú darányi Böllérverseny, illetve a magas színvonalon megrendezett a bolhói, valamint porrogi bor és pálinka verseny” – sorolta a kiváló közösségi élet bizonyítékául szolgáló rendezvényeket a Hazánknak Szászfalvi László, akinek választókerületét – bizonyítékául a sikeres munkának – a különböző átadó- és avatóünnepségek sem kerülték el. A múlt év végén átadásra került a kadarkúti és a barcsi mentőállomás. Idén januárban pedig Nagyatádon és Csurgón sikerült átadni a felújított mentőállomásokat közel 100 millió forint értékben. Ennek köszönhetően megszűnt végre a „fehér folt” a térségi ellátás térképén. A másik nagy siker a térség számára a segesdi és kőkúti szociális otthonok fejlesztése. A két otthon összesen több mint fél milliárd forintos beruházásainak köszönhetően korszerű, európai körülményeket sikerült biztosítani az otthonok lakóinak és dolgozóinak.

Március idusa újabb apropót jelentett, hogy a képviselő több helyszínen is együtt ünnepeljen a választókerület polgáraival, több településen mondott ünnepi beszédet. „Zákányban a 48-as hősök mellett a települést veszélyeztető migránsáradat elleni lakossági összefogására is emlékeztünk, Kiskorpádon fáklyás felvonulással ünnepeltünk.  Somogyszobon a KDNP helyi szervezete hagyományteremtő Nemzeti Vacsorát szervezett az 1848-49-es magyar szabadságharc hőseinek és áldozatainak tiszteletére. Nagyatádon, Lábodon és Csurgón színvonalas műsorokkal emlékeztek a Hősökről. Ünnepi beszédeimben kiemeltem, hogy csak akkor tudjuk megvédeni ma a szabadságunkat, a biztonságunkat, magyarságunkat, ha megerősítjük hitünket, önazonosságunkat és ha képesek leszünk összefogni a '48-as hőseink példájára” – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Szászfalvi László 1961-ben született, 1986-tól református segédlelkész, majd lelkész Csurgó-Alsokon. Felesége segédlelkész, három gyermekük született.

A rendszerváltás idején az MDF alapító tagja, 1990-től 2002-ig Csurgó polgármestere, 1998 óta országgyűlési képviselő, 2006 óta a KDNP-frakció tagja. Helyi elismertségét mutatja, hogy valahányszor elindult a polgármesteri vagy országgyűlési mandátumért, mindannyiszor megválasztották.

2010-től egyházügyi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár volt, majd 2012-től az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatáskezelő szervezetét felügyelő miniszteri biztosként is dolgozik.

Móring József Attila 72 somogyi település érdekeit képviseli az Országgyűlésben

Móring József Attila választókerületéhez 72 település tartozik. Képviselősége alatt számos település központja és középülete megszépült. Büszke a Balatonbogláron megépült új városi piactérre, a felújított műemlékhajóra, a boglári Kápolna dombon megépült Szent Erzsébet emlékparkra, a felújított Kék kápolnára, a város szabadstrandján kialakított Buborék élményfürdőre és a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, melynek új csarnoka és kollégiuma rövidesen átadásra kerül és a jövő reménységei hamarosan birtokba is vehetik. Balatonbogláron és Fonyódon közel fél-fél milliárd forintból fejlesztették a komplex járóbeteg szakellátó központokat, biztosítva ezáltal a korszerű és szakszerű ellátáshoz szükséges feltételeket. Balaton-parti településeiken partvédőművek kialakítására került sor, több településen megoldódott a belvízelvezetés problémája is. Marcaliban megépült a 68-as elkerülő út, valamint elkészült a várost Kéthellyel összekötő bicikliút is, továbbá mintegy 1,24 milliárd forintból felújításra került Marcali város csatornahálózata és szennyvíztisztító telepe.

Móring József Attila méltán büszke a fonyódi Várhegy kilátóra, a város újjáépült, megszépült köztereire, a sándortelepi strand fövenystranddá történő alakítására, a város intézményeinek energetikai korszerűsítésére, a bölcsőde és az általános iskola fejlesztésére, valamint a nyaranta megrendezésre kerülő kulturális rendezvények megújult központjára, a Vigadó térre.

A Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás keretében húsz somogyi településen valósultak meg fejlesztések, új szennyvízcsatorna-hálózatok épültek, illetve megújultak a régiek, valamint egyes településeken új szennyvíztisztító telepet építettek. 2015-re megépült Nagybajom történetének eddigi legnagyobb beruházása, a nagybajomi szennyvízcsatorna-hálózat.

A választókerületében található városok mellett természetesen a kistelepüléseik fejlődésére is nagy gondot fordítottak. Orvosi és fogorvosi rendelőket újítottak fel, önkormányzati épületek, templomok, iskolák, óvodák energetikai korszerűsítését valósították meg, integrált közösségi és szolgáltató tereket alakítottak ki, és a pályázati lehetőségeknek köszönhetően a kistelepülések falugondnoki buszainak cseréjére is lehetőség nyílt.

Személyes sikerének éli meg, hogy szülőfalujában Somogyváron, a Kupavár-hegyen található Szent László király nevéhez kapcsolódó egykori bencés apátság romterületét 2011-ben nemzeti emlékhellyé nyilvánították, hisz Somogyvár nem csupán az ősi, pogány és a keresztény magyarság találkozási pontja Koppány és Szent László révén, s utóbbi temetkezési helyeként, hanem Magyarország európaiságát is jelképezi, hiszen a Somogyváron letelepedett francia szerzetesek évszázadokon át élő kapcsolatot jelentettek Európával. 2015. decemberében átadták a Kupavár-hegy lábánál a Nemzeti Emlékhelyhez kapcsolódóan, mintegy másfél milliárd forintos európai uniós és hazai forrásból épült látogatóközpontot, melynek interaktív kiállítása a szent és az uralkodó kettősségét vizsgálva mutatja be a magyar középkor legnagyobb hatású alakját.

A következő időszak feladataival kapcsolatban Móring József Attila elmondta: a jövőben mindenképp szükségszerű lenne a kistelepüléseket összekötő földutak aszfaltozása, s a már meglévő, többnyire sajnos nehezen járható bel-és külterületi utak feljavítása. Nagyon szeretné, ha sikerülne megnyugtató megoldást találni a marcali kórház problémájára, s ezáltal a választókerületének központjában található egészségügyi intézmény ismét elláthatná a környék ápolásra szoruló polgárait. Hangsúlyozta, hogy jó volna csökkenteni a Balaton északi és déli partjának fejlettségi különbségeit, ezzel megadva a lehetőséget a déli partnak is turizmusa fellendítésére. Szeretné továbbá, ha megerősödne a kereszténydemokrácia Somogyban, melyet a fiatal nemzedék megszólításával és bevonásával szeretne elérni.

Móring József Attila reméli, terveit sikerül valóra váltani, mely nem csak a választókerületében élők, hanem a somogyi emberek érdekeit is szolgálja, és hosszú távon életminőségük javulását eredményezheti.

Névjegy

Móring József Attila 1968- ban született Kaposvárott. Két gyermek, Máté Koppány (1999) és Álmos Botond (2005) édesapja.

Marcaliban érettségizett, majd 1993-ban a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán általános iskolai tanító szakon szerezte meg első diplomáját, majd 1998-ban oligofrénpedagógiai szakos gyógypedagógiai tanárként diplomázott és fejezte be tanulmányait a budapesti Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán.

1992-ben lépett be a Fideszbe, 2002-ig elnöke volt a somogyvári csoportnak. 1998-tól 2010-ig Somogyvár polgármestere volt. 2002-től listás országgyűlési képviselő, 2006-tól 2014-ig Somogy megye 3. számú, azóta a módosított határok miatt Somogy 4. számú, marcali központú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője. Több bizottságban és albizottságban dolgozott, illetve dolgozik. 2015. június 1-jével a Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának céljából Somogy megye fejlesztési miniszteri biztosának nevezte ki.

 

 

 

SO